Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Японія надала грант на суму $74 470 Українській федерації гімнастики

24 травня, 16:02
Фото: klitschkofoundation.org

Уряд Японії надав Україні безвідплатну фінансову допомогу на суму 74 470 долл в рамках Програми підтримки культурних проектів "Кусаноне" для Української федерації гімнастики.

Урочиста церемонія передача каталогу спортивного обладнання Українській федерації гімнастики пройшла 24 травня в Центрі олімпійської підготовки "Конча-Заспа" під Києвом, повідомляє Укрінформ.

"Уряд Японії вирішив посприяти розвитку української гімнастики у період підготовки до наступної Олімпіади, яку 2020 року прийматиме Токіо. Добре, що українські гімнасти тепер готуваьтимуться до Ігор в таких самих умовах, як і японські. Зізнаюся, що тепер я не знаю, за кого уболівати під час Олімпіади. Мабуть, буду радіти і за Японію, і за Україну", - сказав під час церемонії посол україни в Японії Сигекі Сумі.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов подякував послу від імені українського уряду.

"Цей грант є частиною офіційної допомоги японського уряду. Для гімнастів це не просто спортивне обладнання, це - їхнє життя. Зазначу, що з початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму 3,1 млрд дол", - зазначив він.

"Ваша допомога повністю відповідає принципам олімпійської солідарності, коли країни у спорті підтримують одна одну. А здорова конкуренція допомагатиме розвитку гімнастики і в Україні, і в Японії", - сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Слова подяки висловили під час церемонії і президент Федерації гімнастики України ірина Дерюгіна та олімпійський чемпіон Ріо-2016 на паралельних брусах Олег Верняєв, який, до речі, хотів би потренуватися в Японії.

Додамо, що починаючи з 2002 року, в межах програми "Кусаноне" Україні надано грантову допомогу для реалізації 133-х проектів на суму понад 9,57 млн дол у сферах охорони здоров'я, освіти, соціального добробуту, збереження середовища, культури, спорту тощо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати