Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Ємені життя майже півмільйона дітей перебувають під загрозою, - ЮНІСЕФ

27 березня, 13:29
Фото Reuters

462 тисячі дітей у Ємені страждають на гостре недоїдання, а їхні життя перебувають під загрозою через недостатнє забезпечення продуктами харчування та питною водою в умовах конфлікту, який триває в країні протягом останніх двох років.

Про це йдеться у звіті Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ), який був оприлюднений у понеділок, 27 березня, передає DW.

За даними організації, порівняно з 2014 роком кількість дітей у Ємені, які страждають від голоду, хвороб та злиднів, зросла втричі.

В організації наводять статистику, яка свідчить про жахливий соціально-економічний стан у Ємені: половина населення країни живе менш ніж на два долари на день, близько двох мільйонів дітей шкільного віку не відвідують школи, оскільки багатьом з них доводиться працювати, щоб вижити, через безвихідь у багатьох сім'ях батьки дозволяють рекрутувати своїх дітей до лав збройних формувань.

ЮНІСЕФ звертається до ворогуючих сторін у Ємені, а також до міжнародної спільноти із закликом попередити голод в країні та забезпечити цивільне населення продуктами та предметами першої необхідності, інформує агентство dpa.

Нагадаємо, 24 березня речниця Всесвітньої продовольчої програми ООН Беттіна Люшер зазначила, що Ємен "перебуває на межі голоду".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати