Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінниця отримає 120 тисяч євро на ремонт приміщення для внутрішніх переселенців

28 квітня, 15:49
Фото з Фейсбук-сторінки Сергія Моргунова

Німецьке товариство GIZ надасть 120 тисяч євро на ремонт одного з поверхів гуртожитку, де розмістили співгромадян з інших регіонів Україні, які знайшли прилисток у Вінниці. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Перший фінансовий транс очікують вже в травні. Загалом в рамах проєкту планують відновити дах, оскільки кімнати розташовані на найвищому поверсі, а ще – замінити вікна та інженерні комунікації та виконати внутрішні роботи у приміщенні. Також кімнати дообладнають необхідною побутовою технікою.

«Дякую нашим партнерам – проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», керівнику Еріку Швайкгардту та команді GIZ в Україні. Плануємо оновити поверх у гуртожитку одного з училищ, де розмістили людей, які втекли від рашистських обстрілів. Він додав, що за ці кошти передбачається «Важливо зробити ремонт у якомога стислі строки, щоб умови для людей стали більш комфортними», – наголосив Сергій Моргунов.

На сьогодні у Вінниці офіційно зареєстровано понад 30 тисяч вимушено переміщених осіб. Кожна треба – це дитина. У місті налагоджений механізм роботи з внутрішньо переміщеними людьми. Родинам надається необхідна допомога. Тим, хто зареєструвався у Вінниці, нараховано майже 90 млн грн державної допомоги на проживання. І перший транш – 44 мільйони – вже отримали 9 тисяч людей. Окрім того, за двома програмами від ООН видано майже 30 тисяч кодів на грошові виплати. А батьки майбутніх першокласників вже можуть подавати документи на зарахування дітей до школи.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати