Перейти до основного вмісту

18 «фішок» для крутих хлопців,

або «Як стати душею компанії?»
30 грудня, 00:00

Якщо у вашій компанії на столі з'явилася горілка, очищена за допомогою молока, ви можете легко привернути до себе увагу, розповівши декілька фактів з її історії та особливостей технології:

Факт 1.

Молоко, яке використовується для фільтрації має бути зібране в той період, коли корова харчується зеленою масою (травою), тобто з квітня до вересня!

Факт 2.

Саме біологічний спосіб очищення (молоком!) забезпечує приємний запах, м'який смак і потрібну прозорість продукту!

Факт 3.

У кріпосній Росії і в радянські часи горілка «на молоці» подавалася до столу лише привілейованих персон!

Факт 4.

Цілющі властивості молока переходять у готовий продукт, очищений молоком, і нова горілка набуває багато корисних властивостей молока! А молоко, як відомо, незамінне для харчування втомлених і ослаблених людей. Воно підвищує опірність організму і нормалізує обмін речовин!

Факт 5.

Для виробництва горілки «на молоці» використовується лише сухе збиране молоко без стерилізації!

Факт 6.

У давнi часи на переробку і очищення шести відер водно-спиртової суміші йшло ціле відро молока. Це могли дозволити собі лише російські поміщики, що мають кріпацьку робочу силу і сировину у великій кількості. Економні іноземці вже тоді дивувалися марнотратству слов'ян!

Факт 7.

Катерина II дарувала горілку «на молоці» великим світу цього, пишаючись цим національним продуктом. Навіть Вольтер із радістю прийняв подарунок!

Факт 8.

Шведський ботанік Карл Лінней написав ціле дослідження, присвячене горілці. Воно було видане 1790 року і називалося «Горілка в руках філософа, лікаря і простолюдина»!

Факт 9.

Золоте правило, якому слідували старі майстри в процесі приготування горілки, свідчило: «Гнати треба повільно й тихо!»

Факт 10.

Зараз в Україні є лише одна компанія, яка застосовує біологічний спосіб очищення горілки за допомогою молока!

Факт 11.

Процес виробництва горілки «на молоці» займає 21 день (для порівняння — період приготування «звичайної» горілки — у 5-6 разів коротше)!

Факт 12.

Сам процес фільтрації горілки молоком триває 14 — 17 днів. І ще декілька днів продукт «відпочиває»!

Факт 13.

Сухе збиране молоко, яке використовується в технологічному процесі, є могутнім інструментом для поглинання всіх небажаних домішок!

Факт 14.

Поєднання і склад мінеральних солей у горілці зсувається в бік молока. Так, вміст калію в горілці після очищення молоком збільшується більш, ніж учетверо (з 3,6 мг\л до 14,8 мг\л), вміст натрію збільшується майже на третину (з 13,5 мг\л до 17,4 мг\л ), вміст магнію і кальцію збільшується втричі (з 0,12 мг\л до 0,36 мг\л і з 0,6 мг\л до 1,8 мг\л відповідно)!

Факт 15.

Горілка «на молоці» збагачується лактозою — вуглеводи молока частково переходять у спирт!

Факт 16.

«Алкогольна проба» — це не тест для водіїв, а метод контролю термостійкості молока, давно і успішно застосовується у молочній промисловості!

Факт 17.

Вважається, що «молоко витримало алкогольну пробу», якщо при додаваннi краплі молока в спирт в розчині, який вийшов, не з'явилися пластівці!

Факт 18.

Незважаючи на те, що виробництво міцного алкогольного напою було відоме зі стародавніх часів, зловживання ним не спостерігалося навіть на князівських бенкетах!

P.S. Якщо ніхто з ваших друзів ще не куштував горілку з грифом «На молоці», ви легко можете стати законодавцем мод у своїй компанії!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати