Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

14 липня, 00:00

У Києві вирубають 80% дерев

Замість них посадять нові. Про це, посилаючись на висновки Інституту лісу, заявив заступник мера Києва Володимир Яловий, передає rep.in.ua. Насамперед будуть вирубувати сосни та дуби. Кампанія омолодження зелених насаджень столиці розрахована на найближчі 2-3 року. Аргументи: затягнення з вирубкою старих дерев може призвести до їхнього обвалу. А це небезпечно для людей. Проблемою може стати і поширення грибка, який вражає здорові дерева. Заступник мера Києва минулого тижня пожартував: «А як ви хочете будувати в Києві, не зрубавши жодного дерева»?

В Одеській області потоп

Через ускладнення погодних умов у місті Рені Одеської області залишаються підтопленими шість багатоповерхових і 300 приватних житлових будинків. Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, в місті Рені внаслідок сильної зливи та шквального вітру були підтоплені житлові будинки, адміністративно-господарські споруди міста, тимчасово припинений рух на автошляхах, залізниці. В ході рятувальних робіт евакуйовані 58 осіб, які тимчасово відселені в міську школу.

Шулявський «серіал»

23 грудня 2003 року ТОВ «Київська фінансово-будівельна компанія» згідно рішення Київської міськради отримала у користування земельну ділянку загальною площею 1,56 га. Проте будівництво поки що не розпочалося. Через несподівану появу супротивника — громадської організації «Форум порятунку Києва». Ця нещодавно утворена спілка обурена політикою міської ради, що, на їхню думку, зневажає інтересами жителів Києва. Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння «форумців», стала Шулявка, де під будівництво віддали місцевий парк.

Звісно, на заклики захистити зелену зону Шулявки відгукнулась велика кількість людей, що проживають у цьому районі. Тому незабаром біля парку облаштувалося невеличке «наметове містечко», жителі якого цілодобово чергують і не дають будівельникам розпочати, нарешті, свою роботу. В принципі, вони-то її розпочали, обнесли огорожею територію, проте... пікетувальники просто завалили хлипку конструкцію! «Ми не віддамо Шулявку, — каже голова «Форуму» депутат міської ради Віталій Комов. Одна справа, коли ці 20000 тис. кв. м. житла віддали б сім’ям, що вже 10 років стоять у черзі за квартирою, але ж це не так. На цьому просто нагрівають руки мужі міста. Наша організація своїм першочерговим завданням ставить зупинити нарешті цю хаотичну, непродуману політику забудови столиці. Тільки вдумайтесь у цифри: за нинішнього стану справ людям у черзі за квартирою доведеться вистояти 100 років. Сто!» На питання про можливий подальший сценарій «Шулявського серіалу», Комов відповідає: «До недавнього часу ми були неформальною організацією. І на цьому грали наші противники. Проте 24 червня ми були офіційно зареєстровані Управлінням юстиції м. Києва і від нині можемо захищати наші права в суді. Нас із кожним днем стає більше. Ми проводимо «агітки», де прагнемо відкрити людям очі на те, що відбувається. Ми всі користуємось громадським транспортом, їздимо київськими дорогами, і бачимо, що вже зараз, по суті, дістатися додому чи на роботу з більш-менш пристойним рівнем комфорту неможливо. Проте будуючи нові хмарочоси, влада зовсім не думає про транспортну проблему». Максим ГІЛЕНКО.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати