Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Маленька господиня будинку милосердя

07 червня, 00:00
Мирослав АНДРОС, "День"

У самісінькому центрі Одеси за кошти добродійного фонду "Майбутнє" завершується дообладнання будівлі реабілітаційного центру для дітей-інвалідів.

Безшумний ліфт піднімає на поверхи, де розташовано 36 кабінетів (серед них гідромасажні ванни, тренажерні зали), що обладнані за останнім словом техніки для реабілітації дітей із захворюваннями нервової системи, опорно-рухового апарату. Готується кімната, яка буде обладнана апаратом для лікування за допомогою ядерно-магнітного резонансу (другий в Україні після Києва). Центр невдовзі буде готовий приймати на лікування майже 600 дітей. Усе це - безплатно.

Вражає виставка художніх робіт, підготовлена дітьми, які перебувають на лікуванні в Центрі - це й простенькі малюнки, виконані фломастером, і яскраві роботи (аплікації, вишивки, екібани). "Господиня" цього залу - десятирічна дівчинка Саша (на фото). Вона від народження хвора на дитячий церебральний параліч. Сьогодні вже може активно рухатися. Саша чудово малює. Експонувати свої роботи в унікальному Центрі вже висловили бажання художники зі світовими іменами - Ернст Неізвєсний і Михайло Шем'якін.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати