Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iндійський парламент зберігає чоловіче обличчя

15 липня, 00:00
Вчорашнє протистояння в парламенті Індії нагадувало сцени дантівського пекла. 

Спроба винести на голосування питання про закріплення 33 відсотків парламентських місць за жінками викликало стихійний протест.

Міністру юстиції Тамбі Дурату навіть не дали можливості зачитати проект закону. Представник опозиції схопив папери зі стола спікера і, розірвавши їх на шматки, кинув долі. Розгляд питання довелося відкласти, оскільки спікер, аби уникнути конфліктів, розпустив парламент на один день. Вперше «болючу» поправку до конституції намагався проштовхнути 1996 року попередній уряд, але до голосування так і не дійшло. Відтоді жінки звинувачують державних мужів в небажанні поступатися навіть крихтами влади в країні, де прибічники основних релігій — індуїзму й ісламу — традиційно вважають політику суто чоловічою справою.

Квоти для жінок на регіональному та місцевому рівнях влади було впроваджено ще три роки тому, проте результати тут не однозначні. Окремі політичні діячки виступають єдиним фронтом зі своїми чоловіками, а не з власних позицій. Тому сумнівно, що незабаром частка жіноцтва в парламенті Індії, яка зараз становить менше однієї десятої, зростатиме.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати