Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

88% від норми

На такому рівні очікується водність Дніпра в лютому
01 лютого, 11:36
ФОТО DAVR.GOV.UA

Це питання обговорювали під час засідання Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи Дніпровських та Дністровських водосховищ на лютий 2019 року. Зокрема, за прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у лютому 2019 року очікується в середньому 790 м3/с, або 88% від норми (норма лютого — 897 м3/с), а Дністра — 66% від норми, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Міжвідомча комісія, виходячи з гідрометеорологічної та водогосподарської обстановки в басейні Дніпра, гідрологічного прогнозу на лютий, врахувавши пропозиції всіх учасників і для забезпечення питного водопостачання населення, підтримання екологічно-безпечного стану дніпровських водосховищ, встановила оптимальний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ у першій половині лютого 2019 року.

Крім того, для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, з огляду на приплив до Дністровського водосховища, здійснюватиметься рівномірний попуск у нижній б’єф Дністровського водосховища середньодобовими витратами 120— 130 м3/с.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати