Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Дві бронзи в Турині — дуже достойний результат»

01 березня, 00:00

Для Андрія Шевченка — лідера збірної України з футболу — розпочалася гаряча пора. Окрім гри за «Мілан», який відчайдушно намагається наздогнати туринський «Ювентус» в гонці за скудетто, кращий гравець світу 2004 року постійно бере участь у різноманітних акціях, присвячених історичному виходу нашої збірної на чемпіонат світу.

Черговим кроком Шевченка в цьому напрямку стала його участь у футбольній програмі «Твоя країна. Твій футбол. Твій «Київстар» однойменної компанії, що є титульним спонсором національної та молодіжної збірної України з футболу. Програма присвячена підтримці українського футболу від верхів (тобто національної збірної) до дитячо-юнацького футболу. Усі програми — адресні, й грошові надходження будуть забезпечуватися без посередників. Наразі компанія не відкриває всі карти, але як стверджує її президент Iгор Литовченко, вони проведуть як безпосередньо спортивні акції, так і яскраву рекламну кампанію. На вчорашній прес- конференції Андрій зізнався, що вже знявся в ролику, де крім самої зірки світового футболу взяли участь і діти. Проте всі ролики, присвячені участі нашої команди на мундіале, будуть зворушливі та «соціально відповідальні», обіцяє пан Литовченко.

Компанія подарувала Андрію символічне серце українських уболівальників. «Адже під час напружених матчів чемпіонату серця мільйонів українців будуть битися в унісон із серцями гравців команди». Сам Шевченко підкреслив, що новий проект підтримки українського футболу стане важливим комунікативним чинником для всієї команди: «Мені як капітану збірної важливо знати ваші побажання та відчувати вашу підтримку», — сказав він. Мається на увазі підтримка за допомогою SMS-повідомлень, що нещодавно випробував інший мобільний оператор на Олімпіаді в Турині.

Коли вже мова про неї, «День» поцікавився у форварда збірної України чи зміг він вибратися на матчі хокейної збірної Росії (за яку він давно вболіває) на Олімпіаді, і як оцінює резонанс від Олімпіади безпосередньо з Iталії та виступи української команди. «Я зустрічався з нашими олімпійцями в Турині й поздоровив їх із завойованими медалями. Це хороше досягнення для України, і враховуючи всі наші проблеми — дуже достойний результат. У Турині я бачив багато українських прапорів і враження про Олімпіаду, незважаючи на те, що вирватися на неї мені вдавалося дуже рідко — найяскравіші». Шевченку сподобалися церемонії відкриття та закриття Олімпійських ігор, також він відзначив, що цього разу був дуже цікавий хокейний турнір. (Шкода, його фаворити — росіяни — розташувалися лише на четвертому місці, але крім свого давнього приятеля Олексія Яшина Андрій у команді нашого північного сусіда відзначає іскрометну гру молодого Олександра Овечкіна. — Авт. ).

Уже вкотре Шевченко підкреслив, що вихід на чемпіонат світу став його найголовнішим досягненням у футболі. Не обійшлося й без «чергового» запитання про перехід у «Челсі», від якого Андрій явно втомився. «Але людям потрібні сенсації, нічого не поробиш», — iз трохи стомленою усмішкою додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати