Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Англійська для дітей героїв»

На Волині розпочали доброчинний освітній проект
11 серпня, 11:27

У понеділок у ковельській школі почали заняття з дітьми із родин, які нинішню неоголошену війну в Україні пережили особливо важко. Це родини, в яких батьки загинули, були у полоні, поранені... Ними опікується Ковельський центр допомоги 51-й бригаді у ході проекту «Допоможи малечі, якій війна впала на плечі». Координатор Центру відомий медичний волонтер Наталія Соколова каже, що ідея навчати дітей іноземних мов виникла давно. Оскільки Україна висловила таке наполегливе прагнення бути в європейській родині, інтегруватися в неї, то лише зі знанням мови рідної це робити неможливо. Бачили, що і діти військових, які поїхали на відпочинок у різні країни Європи, страждають від незнання іноземних мов.

Меценатом проекту «Англійська для дітей героїв» стала громадянка Бельгії і українка за походженням Ангеліна Балкан. За період Майдану вона з особливими відчуттями усвідомила, що є за походженням українкою, допомагала Майдану, а з Наталією Соколовою особисто познайомилася під час своїх відвідин госпіталю у Києві. Тоді вона привезла допомогу волинянам, які після розстрілу під Волновахою тут лікувалися. І вона була першою громадянкою Євросоюзу, яка почала допомагати одному з перших в Україні Центрів допомоги українським військовим та їхнім родинам, що створено у Ковелі. Ангеліна бере на себе всі витрати за навчання англійській мові дітей із Волині. Ковельський центр допомоги 51-й бригаді, координатор проекту «Допоможи малечі, якій війна впала на плечі» Людмила Савіна зупинилися на школі «Європейське майбутнє», вивчивши її досвід і результати. Також гроші Ангеліни Балкан вирішили спрямувати на організацію англомовних екскурсій, зокрема у Київ. Вимога одна: щоб не лише спонсор, волонтери і батьки розуміли, для чого потрібно вчити мову. А й була мотивація у самих дітей.

Ті, хто покажуть гарні результати, поїдуть у Бельгію та інші країни Євросоюзу, де житимуть або у родинах, або в англомовних таборах. Варіантів, де могли б спілкуватися мовою з її носіями, вже багато. Наталія Соколова вважає, що українці мають більше звертатися до міжнародної спільноти, доки розумні та щирі люди в усьому світі співчувають, розуміють нас і хочуть нам допомагати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати