Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Беззахисна «Петрівка»

Підприємці просять президента зберегти книжковий ринок
08 вересня, 18:44

8 вересня до Офісу Президента прийшли захисники книжкового ринку «Петрівка». Принесли на розгляд петицію, яку підписали 25 тисяч киян, та просили Володимира Зеленського взяти під особистий контроль збереження букіністичного осередку. Нагадаємо, у департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації рік тому опублікували проєкт будівництва ТРЦ на місці, де зараз розташований ринок «Петрівка».  Підприємцям запропонували інше місце для книжкової торгівлі — біля станції метро «Лісова». Однак така альтернатива не влаштовує книгарів, оскільки нема жодних гарантій, що на новому місці вдасться створити «Петрівку-2».

Міський мер Віталій Кличко запевнив, що з усім розбереться, а представникам ініціативної групи, що швидко утворилася на захист ринку, обіцяв тримати ситуацію під контролем. Навіть погодився подати на розгляд земельної комісії проєкт рішення про створення культурно-книжкового хабу на «Петрівці», який напрацювали захисники ринку.

Минулого тижня документ розглядали представники земельної комісії. Перебіг засідання прикро здивував активістів. «Голова земельної комісії Київради Олександр Міщенко тричі виносив на розгляд наше питання і тричі полишав залу засідань, щоразу повертаючись з новими ідеями, чому зараз не можна голосувати, — описував підприємець, учасник ГО «Книжковий ринок» Владислав ТРУБІЦИН. — Спочатку прозвучало те, що він не знайомий з текстом нашого проєкту рішення, оскільки його було щойно внесено у порядок денний за ініціативи міського голови Віталія Кличка. На це йому і всім присутнім нашим юристом були дані пояснення по суті питання. Потім він зачепив питання про внесення змін до ДПТ (детальний план території), що потребує проходження довгої попередньої процедури. На що отримав пояснення, що нашим проєктом рішення такі зміни не передбачені, тож його закид був недоречний. Зрештою, він дочекався, поки депутати почали залишати свої робочі місця, і, констатувавши, що кворуму немає, закрив засідання. З усього вищенаведеного зрозуміло, що ситуацію було розіграно в інтересах забудовника і орендаря землі з тим, щоб він не втратив контроль над ділянками і міг реалізувати свій намір щодо будівництва ТРЦ».

Будівництво торгово-розважального центру на Петрівці пов’язують із бізнесменом Вагіфом Алієвим. Раніше ці зв’язки заперечував міський голова. Та оскільки на поміч мерії тепер захисники книжкового ринку не розраховують, сподіваються на підтримку Офісу Президента.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати