Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бій із заборгованістю

Більше стягнених коштів, зручні центри та спрощена підготовка фахівців — Державна виконавча служба прозвітувала за перші місяці 2019 року
24 квітня, 11:23

За І квартал 2019 року державна виконавча служба стягнула 8 мільярдів гривень заборгованості. Це на 5,5 млрд (223%) більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Про це повідомила заступниця міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Вона наголосила, що міністерство продовжує роботу з неплатниками аліментів. Зокрема, за перші 3 місяці 2019-го на користь дітей стягнуто 1,2 мільярди. Це на 327,9 мільйонів гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Лише завдяки застосуванню встановлених законодавством обмежень з неплатників аліментів стягнуто майже 351 мільйон гривень.

У січні Міністерство юстиції України та Державна служба України з питань праці підписали меморандум про співробітництво. Завдяки такій співпраці за перший квартал 2019 року було працевлаштовано 453 боржника. У Дніпропетровській області роботу отримали 63 особи, у Полтавській області — 62 особи, у Запорізькій області — 43 особи, у Харківській та Черкаській областях — 36 осіб, у Луганській області — 32 особи, у Миколаївській області — 28 осіб, у Донецькій області — 22 особи.

Державна виконавча служба також приділяє багато уваги ліквідації заборгованостей з виплати заробітної плати. За І квартал 2019 року виконавці стягнули з недобросовісних роботодавців 159 млн грн, що на 62,2 млн грн більше в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

У міністерстві повідомляють, що в Україні вже діють п’ять «Центрів виконання рішень». До установ у Дніпрі, Сєвєродонецьку, Сумах, Одесі та Києві вже звернулося більше 3,5 тисяч громадян. Окрім розвитку мережі таких центрів у пріоритетах на 2019 рік є посилення взаємодії з Державною фіскальною службою України та Національною поліцією України. Йдеться про розширений доступ виконавців до інформації, автоматизацію документообігу, перевірку та арешт майна.

Міністерство юстиції також впроваджує онлайн-навчання кандидатів на посаду державного чи приватного виконавця, переглядає критерії оцінювання практичного завдання на підсумковому іспиті та дозволяє вільно обирати місце стажування. Обіцяють цьогоріч перезавантажити Кваліфікаційну та Дисциплінарну комісії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати