Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До зустрічі, Прилуки!

20 квітня завершується фотовиставка «Дня» в історичному місті на Чернігівщині
19 квітня, 18:45
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Вже сьогодні ми починаємо збирати експозицію з майже 200 кращих світлин ХІХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня». Прилуки отримали свою порцію «суспільного антидепресанту», і вже наступного тижня наша виставка відкриється у Вінниці.

За три тижні, коли тривала фотовиставка у Прилуках, її побачили сотні людей. За словами директора Прилуцького міського будинку культури Олександра ДУБОВИКА, подивитися експозицію приходили і поодинці, й організовано, наприклад, деякі школи влаштовували екскурсії.

«Цього року на виставці багато фото з АТО, деякі роботи викликають мурашки, деякі, де є діти, радують, — ділиться пан Олександр. — Загалом виставка мені сподобалася. Запам’яталася серія «Надзусилля» Анни Чапали зі спортсменами на інвалідних візках, із костурами — дуже зачіпає за душу (ця серія якраз отримала Гран-прі минулорічного конкурсу. — Ред.). Взагалі така виставка дозволяє побачити життя інших регіонів. Також тут є роботи фотографів, які живуть поруч з нами, — з Ніжина, Чернігова. Може, когось це надихне спробувати сили у вашому конкурсі».

Взагалі ці Дні «Дня» у Прилуках були особливі, адже почалися з презентації нового випуску нашого глянцю «Маршрут №1», присвяченого місту. Ми спробували представити «оновлений профіль» Прилук усій країні, зокрема самим прилучанам. У цьому нам допомогли нові друзі — Прилуцький краєзнавчий музей імені В. І. Маслова. 

Нагадаємо, виставка у Прилуках відбулася за підтримки Прилуцької міської ради та компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна». 25-річчя компанії збіглося з проведенням Днів «Дня», тому міні-експозицію наших світлин також показали у будівлі Прилуцької тютюнової фабрики, що стало подарунком її працівникам.

Важливою для нас стала невелика виставка у Прилуцькій виховній колонії. Її вихованці побачили з десяток оптимістичних фото нашого ХІХ Міжнародного фотоконкурсу. Ще на відкритті цієї виставки заступник начальника із соціально-виховної роботи колонії Дмитро Жайворонко зазначив, що кожну з цих світлин треба осмислювати, що тут є поле для психологічної роботи з вихованцями.

Зараз вихованці колонії знайомляться з книжками з Бібліотеки «Дня», серед них — бестселер «Корона, або Спадщина Королівства Руського», «Екстракти», «Сестра моя, Софія...», «Україна Incognita. ТОП-25», «Катастрофа і Тріумф. Історії українських героїв», «Мої університети», видання з серії «Бронебійна публіцистика». Їх придбав для школи №15 при Прилуцькій виховній колонії, а також для інших навчальних закладів міста депутат Чернігівської облради Олег Авер’янов.

Що ж, будемо раді роботам з Прилук, адже це історичне місто, вперше згадане ще 1085 року Володимиром Мономахом у «Повчанні», саме дає багато сюжетів. Сподіваємося, що традиція з виставкою у Прилуках продовжиться і ми знову сюди приїдемо.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати