Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джаз, авангард і вірші

«Літографії» від Юрія Андруховича і «Karbido»
11 вересня, 12:00

17 вересня популярний письменник спільно з друзями — музикантами польського гурту представлять у Києві новий альбом     — уже п’ятий.

Нагадаємо, «Karbido» (Карбідо) —  експериментально-інструментальний гурт із Польщі. Цей колектив пов’язаний з мистецьким угрупованням Томаша Сікори. Із 2005 року музиканти тісно співпрацюють з українським письменником Юрієм Андруховичем. Разом вони видали такі популярні спільні альбоми, як «Самогон» [Samogon] (Польща 2006, Україна 2008) та «Цинамон з    додатком Індії» [Cynamon z dodatkiem Indii]». І от нова робота — «Літографії», яку демонструють за програмою Всеукраїнського туру Андруховича і «Karbido». Літографії    — це гравюри на камені. А ще літографії — це назва вже п’ятого альбому Андруховича+Karbido.

Новий альбом присвячений старому Станіславу з його історіями й легендами. Текстовою основою став однойменний цикл із семи віршів Андруховича, що вперше побачив світ у другій половині 1980-х і через три десятиліття зазвучали оновленими сенсами.

«Літографії — цілком особлива суміш джазу, авангарду, проґроку і моїх віршів із поетичного циклу, присвяченого старому Станіславу, моєму рідному місту», — каже Ю.  Андрухович.

Концерт вперше відбудеться у Будинку звукозапису (записуватимуть і транслюватимуть наживо — UA:Радіо Культура, а студійну версію події готує UA:Радіо Промінь).

Після Києва програму представлять у Хмельницькому, Тернополі, Івано-Франківську, а 22 вересня  — у Львові.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати