Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз дитячого будинку — до Турина!

25 січня, 00:00

Те, що Олімпійські ігри свято не лише для спортсменів, пересвідчилися й найменші наші співвітчизники. Учора в розважальному комплексі «Ультрамарин» відбулося нагородження переможців дитячого конкурсу малюнка «Олімпійські фантазії». Організатори конкурсу — міжнародна платіжна система Visa та сім провідних українських банків — запропонували дітям з усієї України намалювати що-небудь на зимово-олімпійську тематику. На заклик із ентузіазмом відгукнулися багато школярів, у тому числі й вихованці більш аніж сорока дитячих будинків та інтернатів.

В Україні подібна акція відбулася вперше, хоча у світі вона з’явилася перед Олімпійськими іграми в Ліллехаммері в 1994 році. Як раніше так і тепер, вік учасників від 9 до 13 років. Разом із нашими дітьми свої фантазії старанно вимальовували діти з Росії, Румунії, Чехії, Японії... Усього журі різних країн оцінювало близько півмільйона малюнків. (В Україні на конкурс надійшло понад тисячу робіт. — Авт. ). I тим почесніше було бути серед двох щасливчиків із 23 переможців по всьому світу. Крім дипломів, аплодисментів і задоволення від заслуженого успіху, вони отримали унікальний подарунок — поїздку на Олімпіаду до Турина разом із одним iз батьків чи опікуном. Від нашої країни до Iталії поїдуть дев’ятирічний вихованець київського дитячого будинку «Малятко» Володя Оратовський і одинадцятирічна школярка з Павлограда Євгенія Штик, які підкорили журі своїми роботами «Першими до фінішу» з лижником у головній ролі та «Стрімкі ковзани» — про симпатягу-ковзаняра. Проте інші діти також не залишилися осторонь від свята. Зі всієї України приїхало 25 учасників, роботи яких були визнані найбільш успішними. У Києві вони погостюють два дні, за які організатори проекту обіцяють показати їм багато чого цікавого й пізнавального.

До складу журі ввійшли відомі в художніх колах особистості — режисер, автор таких відомих мультфільмів, як «Пригоди капітана Врунгеля» й «Острів скарбів» Давид Черкаський і художниця Євгенія Гапчинська, картини якої відомі далеко за межами України. Вони призналися дітям, що вибрати переможця було надзвичайно складно, що були сумніви й величезна відповідальність. Євгенія порадила юним художникам брати участь у всіх можливих конкурсах. I тоді саме життя нагородить їх. Для прикладу вона розповіла про себе. Саме завдяки перемозі в конкурсі вона отримала шанс стажуватися в Німецькій художній академії. Через завантаженість напередодні головних стартів чотириріччя не змогла особисто бути присутньою на святі наша фігуристка Олена Ляшенко, яка надіслала відеозвернення. Від неї, представників банків і членів журі всі діти отримали пам’ятні подарунки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати