Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

07 лютого, 00:00

Мороз забрав життя у 738 чоловік

З 16 січня по 6 лютого в Україні до медиків з приводу переохолодження звернулися 7 тисяч 522 людини. Госпіталізовано 4 тисячі 464 людини з діагнозами «переохолодження організму» та «обмороження», померло 738 чоловік, передає korrespondent.net. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я. За попередню добу, за станом на ранок понеділка, до лікарів звернулося 122 особи, госпіталізовано 99 чоловік, померло вісім чоловік. За останню добу у Києві зареєстровано 5 звернень громадян за медичною допомогою у зв’язку з переохолодженням організму, з них 5 чоловік госпіталізовано, померлих немає.

Прокуратура проти комунальників

Прокуратура міста Орджонікідзе, розташованого на півдні Дніпропетровщини, порушила кримінальну справу за статтею 367, частиною 2 КК України за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовими особами виконкому місцевої міськради, а також комунальних підприємств міста. Як повідомив на брифінгу начальник відділу захисту майнових та інших прав і свобод громадян обласної прокуратури Роман Сосков, перевірка, проведена в Орджонікідзе, встановила, що в розпал морозів у цьому місті з вини чиновників без опалення залишилися 42 багатоквартирні будинки, п’ять середніх шкіл і центральна міська лікарня. Надзвичайна ситуація склалася через низьку температуру води в системах теплопостачання, погану ізоляцію підвальних приміщень житлових будівель і споруд, неналежну підготовку до зими опалювального обладнання. У результаті, в найкритичніший момент, коли морози посилилися до 25—30 градусів нижче нуля, системи тепло-, водопостачання, а також каналізації розморозилися та вийшли з ладу. За словами Р. Соскова, подача тепла в місті Орджонікідзе досі не відновлена, хоча на вулиці знову лютують морози. Фахівці оцінюють загальну суму збитків, яких зазнало міське господарство, в 2,8 млн. гривень, повідомляє Вадим РИЖКОВ, «День».

Оголошено конкурс на кращу профілактику СНІДу

Проект СМАРТ Академії Сприяння Освіті США спільно з Міністерством праці та соціальної політики України оголошують конкурс на краще підприємство, установу, профспілкову чи іншу непідприємницьку організацію з програмою та заходами профілактики ВІЛ/СНІДу. Конкурс проводиться з метою стимулювати керівників підприємств у впровадженні політики та проведенні програм профілактики ВІЛ/СНІДу у виробничому середовищі, що приведе до формування загальнодержавної політики профілактики ВІЛ/СНІДу та сформувати у суспільстві толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД. До участі у конкурсі запрошуються підприємства, установи з будь-якою формою власності, профспілкові комітети та інші непідприємницькі організації, які провадять комплексні або окремі заходи профілактики ВІЛ/СНІДу для своїх працівників. До участі також заохочуються підприємства, що роблять лише перші кроки у плані профілактики ВІЛ/СНІДУ. Участь у конкурсі є безкоштовною та добровільною. Організації, що брали участь у першому конкурсі, мають право брати участь.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету і подати її до Оргкомітету конкурсу не пізніше 10 березня 2006 року за адресою:

01020, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 42, 3-й поверх, проект СМАРТ, Академія Сприяння Освіті

Тел/факс (044) 230 2227, 230 22 43 Факс (044) 230 0206

E-mail: [email protected]

Нагородження переможців відбудеться на урочистій церемонії в Києві 6 квітня 2006 року.

Алчевськ дякує закарпатцям за допомогу

На ім’я глави Закарпатської обласної державної адміністрації Олега Гаваші та міського голови Мукачевого Василя Петьовки надійшов лист, у якому керівництво та педагогічний колектив загальноосвітньої школи №7 Алчевська висловлюють щиру подяку закарпатцям за те, що вони «не залишилися осторонь від великої біди». У листі також висловлюється вдячність ремонтникам-закарпатцям за якісну й оперативну роботу: вони, працюючи по десять годин на добу, змогли за короткий термін відремонтувати систему опалення школи, повідомляє «Главред» з посиланням на прес-службу Закарпатської ОДА. Нагадаємо, що на Луганщині працює бригада зварювальників і слюсарів (всього до 40 закарпатців), які допомагають місцевим фахівцям ліквідувати наслідки аварій на магістралях теплопостачання в Алчевську.

Із Хмельницького до Євросоюзу

Днями перші читачі Хмельницької обласної універсальної бібліотеки імені Миколи Островського вільно проникли до документації ЄС. У книгозбірні відкрився інформаційний центр із питань євроінтеграції. «Спеціальний комп’ютер приєднано до загальноєвропейської бази даних. Тож читачі одержують необхідну інформацію про ЄС і відносини України з ним», — повідомила «Дню» директор бібліотеки Надія Синиця. Зважаючи на те, що послугами закладу користуються 32 тисячі читачів, можна уявити масову віртуальну інтеграцію краю. Передісторія проекту, як на ці часи, звичайна: книгозбірня одержала грант міжнародного фонду «Відродження»: 5 тисяч американських доларів. Проектом також передбачається розробка документації про ЄС загалом і про кожну країну ЄС зокрема. Це вже не перший крок бібліотеки імені Островського у віртуальний простір. Раніше у закладі створено інтернет-центр, центр регіональної інформації, започатковано обслуговування читачів у режимі «Віртуальна довідка», повідомляє Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День».

Донеччина: що виросте?

Понад 1,5 тисячі жителів Донецької області звернулися по допомогу до лікувальних закладів Донеччини в період лютих морозів, що атакували регіон наприкінці січня — на початку лютого. При цьому 789 осіб із них були госпіталізовані, а 83 — померли від переохолодження. Такі дані оприлюднило Управління охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації, яке одночасно попереджає донеччан про настання нової хвилі холодів, перші ознаки яких з’явилися в Донбасі вже вчора. Крім людських жертв, за повідомленням прес-служби Донецької облдержадміністрації, в регіоні були зафіксовані й досить серйозні втрати озимих посівів. Як наголосив заступник голови Донецької ОДА, що займається питаннями сільського господарства, Ігор Жерновий, після морозів в області вціліли тільки 75—80% озимих культур. При цьому, за його словами, нову хвилю морозів аграрії Донеччини збираються пережити без таких втрат, хоча робити прогнози щодо питання збереження посівів досить складно. Хай би там що, вже станом на 1 лютого сільськогосподарські підприємства області закупили 17 тис. тонн добрив, що, втім, становить лише 26% від необхідної кількості. Також із 25 тис. тонн необхідного дизельного пального вже закуплені 4,9 тис. тонн і тепер тривають роботи з підготовки необхідної техніки. Щодо фінансування, то з обласного бюджету 2006 року на проведення весняно-польових робіт аграрії області планують отримати близько 50 млн. гривень, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати