Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

14 липня, 00:00

Ахметова викликають на допит

Донецькому бізнесмену Ринату Ахметову передане письмове запрошення прибути в понеділок 18 липня об 11.00 в департамент карного розшуку МВС України. Як повідомив учора департамент громадських зв’язків МВС, Р. Ахметов запрошений для дачі пояснень по матеріалах перевірки події, яка мала в Донецьку. Тим часом, як повідомляє Інтерфакс-Україна, департамент не уточнює, про яку подію йдеться.

У березні американський журнал «Форбс» назвав донецького бізнесмена Р. Ахметова серед мільярдерів. Р. Ахметов — власник ЗАТ «Сістем Кепітал Менеджмент», президент футбольного клубу «Шахтар». Він володіє, за підрахунками експертів видання, $2,4 млрд. і перебуває на 258-му місці у світі. З трьох найбільш спроможних українських бізнесменів він представлений як найбагатший в Україні.

Голова ЦВК подарував дзвін рідному селу

У день храмового свята в селі Великі Гаї, що в кількох кілометрах від Тернополя, освятили дзвін, який подарував односельцям їх земляк, нині голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович.

Храм та дзвіницю у Великих Гаях збудовали в 1910 році. Після Другої світової від них залишився лише дзвін, який селяни врятували, закопавши в землю. У 1989 році церкву та дзвіницю з одним збереженим дзвоном відновили. У 1995 році силами громади дзвіниця поповнилася ще одним дзвоном. І ось вперше за 65 років у три дзвони у Великих Гаях задзвонили завдяки подарунку уродженця села Ярослава Давидовича.

За словами голови ЦВК він дійсно ініціював його встановлення, оскільки ненормально, що ще з часів війни немає дзвона. На запитання журналістів про вартість дзвону пан Давидович відповів:«Якщо когось цікавить, то його вартість менша, ніж моя зарплата за мiсяць. Я можу собі дозволити таке зробити — такий подарунок своїм землякам. Вартість дзвону близько десяти тисяч гривень, а відлили його у Ново-Волинську зі спеціального сплаву», повідомляє Борис МАШЛЯНКА, Тернопіль.

Конфісковано «інтелекту» на 27 тисяч гривен

Працівники відділення по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та високих технологій УМВС України в Кіровоградській області під час відпрацювання об’єктів інтелектуальної власності у місті Кіровограді вилучили понад тисячу одиниць аудіо-візуальної продукції (DVD-диски, відеокасети, CD-диски та аудіокасети) з ознаками контрафактності без марок встановленого зразку на загальну суму понад 27 тисяч гривень. За даними фактами правопорушень складено адміністративні протоколи згідно статті 164-9 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних) та направлено до суду для прийняття рішення. Вилучена продукція підлягає знищенню, повідомляє Володимир ПОЛІЩУК, Кіровоградська область.

Свідок заявляє про причетність Януковича

Один iз головних свідків у справі про вбивство директора телекомпанії «ТОР» Ігоря Александрова, начальник Краматорського ГВ УМВС України в Донецькій області Олег Солодун заявив, що до вбивства журналіста причетний лідер «Партії регіонів» Віктор Янукович, який обіймав у 1997—2002 роках посаду голови Донецької обласної державної адміністрації. Ігор Александров помер 7 липня 2001 року від сильних побоїв.

Працюючи в органах внутрішніх справ і маючи доступ до будь-якої оперативної інформації, Солодун свого часу оприлюднив компроментуючу інформацію в трьох випусках телепрограми Ігоря Александрова «Без ретуші». Четверта програма з інформацією Солодуна не вийшла в ефір і, на його думку, стала причиною загибелі Александрова. Ця передача була небезпечною для прокурора, начальника міліції, губернатора області, оскільки конфлікт вийшов за межі локального і набув масштабів всеукраїнського. У жовтні 2001 року в убивстві журналіста Генпрокуратура обвинуватила Юрія Вередюка. Однак пізніше було встановлено, що насправді Вередюк непричетний до злочину, і в травні 2002 року суд виправдав його i виніс рішення, де його провина не була доведена. У липні 2002 року Юрій Вередюк раптово помер. Судмедексперти встановили, що його смерть не була насильницькою. Однак після повторної експертизи заговорили про вбивство, повідомляє Ольга РЕШЕТИЛОВА.

Проти головного «есдека» Тернопільщини поновили карну справу

Учора відбулася прес-конференція секретаря обласного комітету СДПУ(О), депутата облради Богдана Якубишина з приводу політичного переслідування його особи, однопартійців та його родини. Богдана Якубишина звинувачують у нецільовому використанні бюджетних коштів та у службовому підробленні документів в ТЦ «Облдержродючість», де він працює директором. Розслідували справу працівники обласного управління СБУ, які провели досудове слідство у кримінальній справі. «Згідно загальних пололожень кримінального права України, склад злочину передбачено статтею 210 КК України(порушення законодавства про бюджетну систему України) є формальним, тобто не містить у собі обов’язкову ознаку як суспільно-небезпечні наслідки», — повідомив письмово Богдану Якубишину заступник начальника СБУ в Тернопільській області І. Бабинець. Слідством було встановлено, що з виділених 90 тисяч гривень, не за цільовим призначенням використано 41,6 тисяч гривень. Пан Богдан цей випадок коментує так:

«Зимою 2003 року трапилась аварія на теплотрасі біля Хоросткова, й цінні реактиви могли зіпсуватися в неопалюваному приміщенні. Ми відразу почали міняти опалення на газове. Коштів з нашого спецрахунку не вистачило, тому з дозволу Міністерства сільського господарства залучили гроші з держбюджету. Якби ми цього не зробити, наша лабораторія могла б зазнати збитків майже на 300 тисяч гривень. Кошти ми згодом самі заробили лабораторією і повернули. Попередньо нам дозволили взяти кошти і в Міністерстві, і в казначействі», — пояснив Якубишин. Борис МАШЛЯНКА, Тернопіль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати