Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

23 червня, 00:00

Бондаренко-молодша вийшла до другого кола Вімблдону

Катерина Бондаренко упевнено перейшла у друге коло Вімблдону, перемігши француженку Алізе Корне. Там вона зустрінеться з італійкою Сарою Еррані, яка обіграла в першому колі естонку Кайю Канепі 6:1, 6:4. Покидає турнір Леся Цуренко, яка поступилася росіянці Анастасії Павлюченковій, — 4:6, 6:7, повідомляє horoshienovosti.com.ua.

Олександр ЧЕРНЕНКО: ...Виключити фальсифікації неможливо

Законопроект «Про вибори народних депутатів» має безліч недоліків, тому більшість його положень необхідно доопрацьовувати. Таку думку висловив учора голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції в приміщенні інформаційного порталу «Обозреватель». «Одним з основних проблемних питань є змішування виборчих систем — мажоритарної та за партійними списками. Мажоритарна — це вчорашній день, останні вибори за нею відбулися 2002 року, майже десять років тому. Переконаний, у законопроекті треба передбачити можливість виборів за відкритою системою голосування», — наголосив Олександр Черненко. За його словами, на сьогоднішній день основні положення не визначені до кінця, існує певне протиріччя між положеннями закону та чинною політичною системою. Є також позитив: «Хороша сторона цього закону полягає в тому, що в новому законопроекті існує положення про вільне спостереження громадських організації за виборами, чого раніше не дозволялося». На запитання про зменшення фальсифікації на виборах експерт відповів, що «жодним законопроектом виключити фальсифікації неможливо». Черненко зазначив, що «сьогодні вже йде робота влади на підтримку того чи іншого кандидата на майбутніх виборах», — повідомляє Марія РОЗПУТНА, Літня школа журналістики «Дня».

Iмена померлих у військовому госпіталі розшукав священик

Учора в лісі за селом Забороль, що під Луцьком, настоятель місцевого храму Пресвятої Богородиці протоієрей Віталій Антонюк відправив панахиду за воїнів, які померли від ран у польовому госпіталі. Шість років тому, пригадує священик, він повертався через цей ліс із сусіднього села Богушівка. де в період Великого Посту сповідав стареньких і хворих людей. Запалі в землю могилки привернули його увагу, хоч місцеві жителі давно знали про них. Ще й досі живуть жіночки, яких 1944 року виселили з їхніх домівок у сусідні села, і помешкання віддали під житло офіцерам Радянської армії. Поряд же було розташовано й військовий госпіталь. За роки, що минули від війни, ця місцевість заросла лісом, на старих могилах був напис: «Подвиг ваш відомий — ім’я невідоме». А всі ж вони колись були живі, тому отець Віталій і розпочав пошуки їхніх імен. Для цього йому знадобилося немало років. І лише коли надійшла відповідь з архіву із Санкт-Петербурга з іменами бійців, які померли в цьому госпіталі, можна було вшанувати їхню пам’ять по-християнськи. На жаль, і досі невідомо, та й це неможливо з’ясувати, хто саме похований у братських могилах. Усі названі в довідці з архіву, чи когось поховали деінде. Однак за всіх солдатів, які 67 років тому визволяли Луцьк і Волинський край та знайшли вічний спочинок у заборольському лісі, звучатимуть поминальні молитви в місцевому храмі, повідомляє Наталія МАЛІМОН, «День», Волинська область.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати