Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лікувати й віддавати в добрі руки

У Херсоні відкрили притулок для тварин
09 листопада, 11:21
ФОТО АВТОРА

Уже давно в місті гостро стоїть проблема безпритульних тварин, особливо — собак. Одним із кроків у напрямі її вирішення стало відкриття притулку, яким опікуватиметься КП «Гарантія». Із міського бюджету було виділено кошти на ремонт і придбання вольєрів, проведення каналізації, благоустрій території тощо. Притулок розраховано на тимчасове тримання 150 тварин. Безпритульних чотирилапих працівники КП відловлюють по місту, за потреби — лікують і обов’язково стерилізують, щоб вони не несли загрози людям. Якщо тварину не забирають нові господарі, її відпускають на волю.

«Ситуація в притулку була дуже сумна. Світла не було, вода — з перебоями, текли старі крани і труби, лежали гори сміття і заліза, — розповідає «Дню» заступник директора КП «Гарантія» Анастасія ШИЙКО. — Зараз закупили 10 нових вольєрів і ще були передані зоозахисною організацією «Шанс», з якою ми співпрацюємо. Потім провели світло, провели воду, поставили літні вольєри для вільного вигулу собак, повністю відреставрували старі вольєри, підготували ветеринарний кабінет. Собак до нас привозять з вулиці, іноді підкидають під ворота, деяких люди приносять відкрито. Собаки утримуються у притулку сім днів. Штатний лікар проводить ветеринарний огляд, потім тварин ведуть на стерилізацію. Після операції і кліпсування кожен собака проходить у нас післяопераційний період п’ять-сім днів, потім  ми його відпускаємо в середовище природного проживання або віддаємо в добрі руки».

Працівники притулку закликають городян відповідально поводитися зі своїми домашніми тваринами й не залишати їх на вулиці. А тих, хто хоче завести собі чотирилапого друга, — запрошують до притулку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати