Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Маріуполь випередив... Київ

4 міста України стали прозорішими для інвестицій — Transparency International Ukraine
29 листопада, 10:42

«Лише 4 міста зі 100 готові відкривати більше інформації на своїх сайтах для інвесторів. Серед них — Вінниця, Маріуполь, Мелітополь та Прилуки» — ідеться в повідомленні міжнародної антикорупційної організації щодо прозорості інвестиційного сектору нашої країни.

Три місяці тому організація опублікувала «Рейтинг прозорості інвестиційного сектору 100 міст України» в рамках програми Transparent Cities/Прозорі міста. Вимірювання відбувалось за 17 критеріями, серед яких: оприлюднення регуляторних актів, наявність платформ для відкриття бізнесу, інформація про інженерні мережі тощо. Максимальний бал 20. Містам також було запропоновано перелік порад, які б допомогли зробити їх більш привабливими для інвестування.

Наразі, за даними організації, Вінниця покращила своє місце в рейтингу із 12 до 15 балів та розділила перше місце разом з Івано-Франківськом, впровадивши доступну інформацію про інженерні мережі, підключившись до платформ, які допомагають відкрити бізнес і оприлюднивши контакти підприємців членів виконавчого комітету. Значну роботу зробив Маріуполь, впровадивши шість змін у цьому секторі, що допомогло йому піднятися із 34-го на друге місце у рейтингу, обігнавши багато великих міст, у тому числі і Київ.

Мелітополь із Запорізької області зміг піднятися завдяки змінам із 50 місця на 19, та наразі має поточний бал 8,7. Прилуки ж, які під час проведення оцінки взагалі не набрали жодного бала та були у трійці найнепрозоріших міст, піднялися із 98 на 50 сходинку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати