Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майже 1,6 млн пасажирів до країн ЄС і зворотно

перевезла за два роки дії безвізу «Укрзалізниця»
12 червня, 11:39
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Наразі компанія працює над розширенням маршрутної мережі в західному напрямку. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген КРАВЦОВ, передає www.uz.gov.ua.

«Прямий пасажиропотік у сполученні Україна — ЄС за два роки дії безвізу склав 980 тис. пасажирів, зворотно — 615 тис. «Укрзалізниця» гнучко реагує на попит і пропонує для закордонних поїздок 21 пасажирський потяг та безпересадкові вагони. Залізничним транспортом із України можна вирушити до Латвії, Литви, Угорщини, Австрії, Румунії, Польщі, Словаччини, Болгарії», — зазначив Євген Кравцов.

Крім того, за словами керівника «Укрзалізниці», наразі спостерігається понаддесятикратне зростання кількості пасажирів, які подорожують до країн ЄС і зворотно залізничним транспортом. «Так, якщо за 2016 рік, до безвізу, було перевезено 62 тис. пасажирів, то за 2018 рік — 821 тис. пасажирів. З початку цього року вже перевезено до країн ЄС і зворотно 374 тис. пасажирів», — зазначив він.

Нагадаємо, з 9 червня цього року розпочали курсувати євроколією потяги Кошице — Мукачево. Проїзд у зазначеному потязі коштує 7,5 євро. «Крім того, ми плануємо призначити міжнародні потяги Київ — Берлін, Прага — Мукачево колією 1435 мм, а також ведемо переговори щодо продовження маршруту поїзда чотирьох столиць до Естонії», — резюмував Євген Кравцов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати