Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мороз намагається надати справі Гонгадзе «нового» імпульсу

20 червня, 00:00

Як повідомив Інтерфакс- Україна, вчора народний депутат Олександр Мороз від імені фракції СПУ «Лівий центр» піддав критиці дії силових структур у розслідуванні «справи Гонгадзе», а також останні заяви про нього посадових осіб. О.Мороз відзначив, що мати Георгія Леся Гонгадзе наполягає на проведенні додаткової експертизи, яка б встановила обставини, час і причину загибелі людини, останки якої отримали назву «таращанського тіла». Лідер СПУ також указав на те, що українська влада каже про неможливість проведення такої експертизи, незважаючи на готовність американських фахівців провести її. О.Мороз також відзначив, що спеціальна слідча комісія Верховної Ради останнім часом фактично припинила з’ясовувати обставини вбивства Г. Гонгадзе. «Спроби влади за рахунок політичної або економічної кон’юнктури відвести від цього розслідування увагу української та світової громадськості не мають і не можуть мати перспективи. Це не перегорнута сторінка, як вважає Президент, вона ще не дописана до середини», — заявив О. Мороз.

У прес-службі Генеральної прокуратури відмовилися коментувати «Дню» заяву депутата, пославшись на обіцянку Генпрокурора днями провести прес-конференцію, присвячену «справі Гонгадзе».

КОМЕНТАР

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, голова тимчасової парламентської слідчої комісії з розслідування зникнення журналіста Георгія Гонгадзе:

— До позиції матері Георгія я ставлюся з розумінням, хоч сьогодні є достатньо підстав для висновків у експертизах, проведених в Україні, Росії і США. Але мати має моральне право вимагати додаткової експертизи. Вважаю, що тут немає нічого протизаконного і нездійсненного. До речі, в понеділок у нашому представництві при Раді Європи у Страсбурзі ми обговорювали, як можна вплинути на позицію правоохоронних структур у цьому питанні — і не тільки їх. Йдеться про готовність якоїсь з європейських країн (а Леся Гонгадзе, як я зрозумів, наполягає на експертизі саме в Європі) провести цю експертизу. І тут я не бачу серйозних проблем. Що ж до оцінки О. Морозом роботи нашої комісії, то це його право як народного депутата оцінювати ефективність роботи будь-якої, в тому числі і парламентської структури. Думаю, що його слова продиктовані не бажанням допомогти комісії, а продемонструвати власну політичну позицію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати