Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наголос – на доблесті і звитязі наших воїнів

У Києві відбувся V Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів»
21 жовтня, 12:21
ФОТО АВТОРА

Музей книги і друкарства України, який став організатором цього фестивалю, перетворився на чарівну казку. Тут кожна дитина входила у роль чаклуна і знаходила собі цікаве заняття: від малювання, читання, створення книжкових закладок до виготовлення різноманітних фігурок з шоколаду, акторської гри, і знайомства з улюбленим письменником.

Одним із пріоритетних завдань фестивалю залишається популяризація української дитячої книги, на який організатори запрошують найкращих письменників, художників та видавництва. «Українська дитяча книга сьогодні представлена на високому рівні, — сказала ініціатор фестивалю і директор Музею книги і друкарства України Валентина Бочковська. — Діти люблять того ж Олексадра Гавроша, Сашка Дерманського, Івана Малковича, Володимира Рутківського, Анатолія Качана. Нам є що сказати і показати».

За словами Валентини Бочковської, цьогорічний фестиваль приурочили доблесті й звитязі українських воїнів. Так, кожен відвідувач міг узяти участь в акції «Твоя книга для твого однолітка на сході України». Люди із задоволенням приносили книги з дому та купували нові, які днями будуть передані дітям до шкільних бібліотек Луганської та Донецької областей. Збирали в Музеї і гроші пораненим хлопцям, які перебувають в київському госпіталі і потребують допомоги. Крім того, охочі підписували листівки для бійців на Сході від Магів та Янголів.

«Сьогодні, як ніколи, ми маємо наповнювати світ дітей чимось добрим і світлим, бо хтось із них надто швидко став дорослим і вже знає, що таке війна, а ще хтось втратив тата і віру в чудеса, — наголосив заслужений артист України Тарас Компаніченко. — В книги ми повинні вкладати патріотизм. І нашою культурою заповнювати серця наших дітей, бо саме нам належить повернути казку, в якій ще вчора вони жили».

Дивовижний світ казки оживав на очах дітей під час виставки арт-буків. Зчитувати тексти можна було з м’яких іграшок, паперових замків та навіть одягу. «Тату, тату, дивись яка книга!», — вигукнула світловолоса дівчинка, побачивши, демонстрацію сукні-читайки. Привертала до себе увагу і арт-книга, виконана у форматі pop-up, на сторінках якої в повній красі з’являлася архітектурна спадщина Києва від давньоруського стилю до модерну. Полонили як дорослих, так і дітлахів лялькова вистава «Принцеса Стрибунка» Єжи Дворського та моновистава «Маленький принц» театру Володимира Завальнюка «Перетворення». Завершальною нотою фестивалю стала поезія Володимира Сосюри «Любіть Україну» в оригінальному виконанні Мар’яна Пирога, яка прозвучала як гімн українців за єдину Україну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати