Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Немає складу злочину»

Після трьох років розгляду справи суд виправдав столичного дохгантера
19 січня, 12:14

«Вчора (18 січня. — Ред.) суд виправдав живодера Святогора і заявив, що не бачить в його діях складу кримінального злочину. Виявляється, усі інтерв’ю із закликом вбивати безпритульних тварин — лише суб’єктивні висловлювання», — повідомив неприємні для зооспільноти новини засновник ініціативи UAnimals Олександр Тодорчук.

«День» раніше розповідав, що із червня 2018 року у суді розглядається справа проти київського догхантера Олексія Святогора. До вивчення документів по суті судді взялися лише через рік після відкриття справи. Нагадаємо, Київська місцева прокуратура №10 передала до Шевченківського районного суду обвинувальний акт, у якому Святогору інкримінували вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтею 300 Кримінального кодексу України — виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості. За це його могли позбавити волі на п’ять років.

«Мова йде про людину, що ледь не сама зізнається у вбивстві тисяч безпритульних тварин. Про людину, яка дала десятки інтерв’ю із закликом вбивати вуличних собак, — додає у «Фейсбуці» Олександр Тодорчук. — За кожним таким закликом стоїть життя, що завершилось у страшних муках і конвульсіях від отруєння. Саме це суд вважає «немає складу злочину». Звісно, активісти не зупиняться. Звісно, ми продовжимо боротьбу. Але ж який це треш. Вітаю в Україні — країні, де посадити можуть за що завгодно. Тільки не за злочин».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати