Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прибирати — легко!

Україна долучилася до найбільшого волонтерського руху за чисте довкілля
23 вересня, 09:12

Цьогоріч Україна вперше долучилась до руху Great Global Cleanup від міжнародної організації Earth Day Network. Це всесвітня ініціатива за право жити у чистому довкіллі.  Тисячі волонтерів від різних екологічних громадських організацій та рухів вийшли на прибирання по всій Україні, що проходило минулих вихідних. У світі попри пандемію до акції долучились мільйони людей, звісно, із дотримання заходів безпеки.

Прибирали скрізь: у лісах, парках, на берегах річок, озер та на узбережжі Чорного моря. Кількість сміття вражає. Та не менше вражає кількість волонтерів цьогоріч та їхнє бажання нанести Україну на мапу екологічно свідомих країн.

«Я вийшов прибирати не перший раз. Для мене це можливість довести держслужбовцям, що не варто заявляти: «українці ліниві, вони тільки смітять і не будуть сортувати». Ні, це не так. Я готовий прибирати за собою й іншими», — зазначав учасник акції Володимир з Києва.

Столична волонтерка Анна теж поділилась досвідом власної участі у подібних заходах: «Наша сім’я багато подорожує Європою, ми пройшли пішки безліч треккінг-маршрутів, національних парків та лісів. Наша природа не поступається більшості, за одним винятком — сміття. Люди там прибирають за собою, а якщо бачать сміття — прибирають його за іншими й не жаліються».

Учасники акції переконані, що українці готові боротись із несанкціонованими сміттєвими звалищами. Громадяни відстоюють черги у пункти, де приймають сміття, платять за це гроші, ще й сортують самі вдома. Українці вийшли на прибирання масово, щоб не тільки прибрати там, де відпочивають, а щоб заявити, що нам бракує лише необхідної інфраструктури та законодавства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати