Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Росіяни хочуть повернути танкер

Власники судна «Механик Погодин», заблокованого в Херсоні, просять Президента України «втрутитись у ситуацію»
11 вересня, 12:13

Російська компанія «В. Ф. Танкер» направила звернення на адресу Президента України Петра Порошенка. На думку компанії, глава держави повинен «втрутитись у ситуацію», що склалася із заблокованим у херсонському порту російським танкером «Механик Погодин», і «сприяти прийняттю справедливого рішення про звільнення судна, що підтвердить готовність України забезпечити гарантовані права для партнерських іноземних компаній відповідно до норм міжнародного права». Відповідна інформація з’явилась на сайті «В. Ф. Танкер».

Як зазначають представники «В. Ф. Танкер», причина блокування Україною танкера «Механик Погодин» полягає в тому, що 2011 року будівництво судна фінансувала компанія «ВЕБ Лізинг», яка входить до санкційних списків України.

«Із 2011 року єдиним власником і розпорядником судна незмінно є компанія «В. Ф. Танкер», яка здійснює його комерційну експлуатацію на свій власний розсуд... З метою зняття формального приводу для затримання судна компанія достроково завершила всі розрахунки за лізинговим договором і оформила право власності на судно на себе. Документи двічі надавалися в прикордонну службу, капітанові Херсонського морського порту і Службу безпеки України, проте заборону на вихід судна так і не знято. Жодних претензій до компанії «В. Ф. Танкер», судну або екіпажу не надходило», — заявляють у «В. Ф. Танкер».

Нагадаємо, 10 серпня співробітники ГУ СБУ в АР Крим виявили російське судно «Mekhanik Pogodin» (IMO 9598397), яке було заблоковано через приналежність компанії «ВЕБ Лизинг», що перебуває в санаційному списку РНБО України. На цій підставі танкеру заборонено проводити розвантаження й виходити за межі порту Херсона.

За даними російського державного реєстру юридичних осіб, акційне товариство «ВЕБ Лизинг» зареєстроване в Москві і засноване ЗАТ «Объединенная промышленная корпорация Оборонпром», яку, у свою чергу, було засновано держпідприємством «Рособоронэкспорт», яке належить державній корпорації «Ростех».

ТОВ «В. Ф. Танкер» зареєстроване в Росії, у м. Нижній Новгород. Керує цією компанією ТОВ «Управление транспортными активами», чиї засновники зареєстровані в Нідерландах. Засновником ТОВ «В. Ф. Танкер» зазначено ТОВ «Волго-Балт транспорт холдинг лимитед», яке зареєстроване на Кіпрі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати