Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Три переможці — з Южноукраїнська

04 червня, 00:00

Однією з акцій, присвячених до Міжнародного Дня захисту дітей, став конкурс дитячо-юнацької творчості міст-супутників АЕС. В Україні п’ять атомних станцій: Південно-Українська, Рівненська, Чорнобильська, Хмельницька та Запорізька. Саме в цих районах у квітні та травні проходили відбіркові тури. Фіналісти 2-го червня потрапили до Києва. У Театр оперети.

Конкурс був організований та підтриманий НАЕК «Енергоатом» та фондом «Україна — дітям», отож почесними гостями акції стали Сергій Тулуб та Людмила Кучма. Журі очолив популярний співак Павло Зібров. Власне змагання відбувалося у трьох вікових категоріях: 7—10 років, 10—14 років та 14—18. Окрім конкурсантів, на святі були присутні гості — колеги тих, хто змагався. Вони також співали, танцювали та інсценували народні звичаї. Одне з вражень конкурсу — «атомна» молодь всуціль займається фольклором. Утім, усі без винятку номери сприймалися «на ура!». Один шквал емоцій змінювався іншим і так до кінця програми — кожна регіональна команда активно вболівала за свого виконавця. Неформальним піком програми став виступ хлопчика, що застудженим голосом розказував про «Дом, который зовется АЭС» та «красоток в химцехе». Підігрівали дійство популярні ведучі з «Нового» Маша і Юра.

Власне конкурс тривав близько двох годин і за цей час журі встигло не тільки переглянути усі виступи, а й визначитися з місцями. Отже, переможцями конкурсу дитячо-юнацької творчості міст-супутників АЕС стали: 7—10 років — Філатова Катерина зі співучого міста Южноукраїнськ; 10—14 років — Ковальчук Марія з Кузнєцовська, яка продемонструвала високий рівень народного співу («Ой ти козак»); 14— 18 років — «южноукраїнець» Валентин Савенко з безпрограшним варіантом «Марія» (з цією піснею хлопець став володарем Ґран-прі «Чорноморських Ігор»-2002, прикро лише, що й костюм з тих пір абсолютно не змінився...) А володарем Гран-прі нашого конкурсу стала чарівна Юлія Сіренко з піснею «Фреді», яка при оголошенні результатів не могла втримати слiз щастя. З чотирьох перших місць три належать Южноукраїнську — щось подібне спостерігалося на згадуваних минулорічних «ЧІ».

Приємною несподіванкою стали призи, які, напевно, ніколи не зітруться з пам’яті цих талановитих дітей — усі учасники конкурсу отримали можливість безплатного відпочинку цього літа у знаменитому «Артеці».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати