Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Цей досвід нас не дуже навчив»

У Львові вшанували українців, загиблих у Афганістані, літургією і покладанням квітів
16 лютого, 11:27
15 лютого у Львові вшанували учасників бойових дій на території інших держав і воїнів-афганців до 32-ї річниці завершення війни в Афганістані. Спершу відбулась Архиєрейська Божественна літургія, а відтак, учасники поклали квіти до пам’ятних знаків та помолились панахиду.
«Говорять, що час лікує рани. Може, рани він і лікує, але душа болить. Кожен, хто пройшов війну, десятки-сотні разів згадує і прокручує у своїй голові і тих, кого вже нема, і те, як воно було. Цей біль буде до останніх днів. Таке життя. Влада, напевно, не зробила того, що вона мала зробити, тому, напевно, і війна почалась. Досвід Афганістану нас не сильно навчив. За Україну треба боротись щодня, якщо би кожен у нашій державі добре робив роботу на своєму місці, ми були б набагато сильніші та потужніші, ворог на нас би не нападав. Але маємо сьогодні війну. Хочу сьогодні особливу подяку висловити усім афганцям, які першими пішли у бій, коли Росія на нас напала. Багато тут є присутніх тих, хто пройшов війну — одна ротація, друга, третя. Хочу вам подякувати і вклонитись, бо ви — наші Герої назавжди. Слава вам! Слава Україні!», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.
Відтак від міської і обласної влади було нагороджено низку воїнів, що пройшли війну в Афганістані. Крім того, місто виділило до кожної подяки матеріальне заохочення у розмірі 5 тис. грн. Цього року матеріальну допомогу отримають усі воїни-афганці та вдови загиблих, які зареєстровані у Львові й перебувають на обліку у відділах соціального захисту міста, зокрема, 1 204 воїнів-афганців, а також 91 членів сімей загиблих чи померлих осіб, які брали учать у бойових діях в Афганістані. Загальна ж сума виплат становитиме 1 228 700 грн.
Завершились заходи урочистим проходженням роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати