Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна — на плато захворюваності на COVID-19

Прем’єр-міністр: пом’якшення карантину не означає його відміну
13 травня, 19:32

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна перебуває на так званому#плато захворюваності на COVID-19. Як інформує censor.net.ua, про це він сказав під час засідання Кабінету Міністрів 13 травня.

«З 11 травня в Україні почали діяти карантинні пом’якшення. Це перший етап послаблення. Бізнес, який був припинений, почав повертатися на роботу, поступово відновлювати свою ділову активність. Але звертаю увагу всіх громадян, бізнесу та місцевої влади: це не означає, що коронавірусу більше немає або він став менш небезпечним», — наголосив Шмигаль.

«Щоденна кількість хворих приблизно на одному рівні. А кількість тих, що одужали, збільшується щодня. Сьогодні рекордна кількість тих, хто одужав, — 343 людини, вперше такий показник високий. На жаль, він доки не перевищує кількості хворих сьогодні. Але ця помірна статистика сьогодні — це результат наших заходів, відповідальності громадян і бізнесу», — зауважив прем’єр.

«Якщо ситуація рухатиметься за таким позитивним сценарієм, з 22 травня можливий перехід до другого етапу пом’якшень. Ми працюємо над цим спільно з Міністерством охорони здоров’я,  головним державним епідеміологічним лікарем, іншими міністерствами та міністрами. Але це ще не означатиме повне скасування карантину. Наголошуємо  на цьому, — сказав Шмигаль.  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати