Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Український старт

26 січня, 00:00

Третій розiграш Кубка Першого каналу, який проводиться у січні в Ізраїлі за підтримки відомого російського бізнесмена та політика Романа Абрамовича, знову змінив свій формат. Організатори вже втретє шукають формулу, за якої змагання пострадянських команд у січні можуть бути цікавими для публіки. Торік з цією метою до двох російських та двох українських команд було додано дві команди з Ізраїлю, що не принесло очікуваної інтриги. Цього разу російсько-український квартет у вигляді московських «Спартака» та ЦСКА, донецького «Шахтаря» та київського «Динамо» доповнили чемпіоном Ізраїлю «Бейтаром» із Єрусалима, та чемпіоном Сербії «Црвеною Звєздою» із Белграда.

Стартував турнір у Єрусалимі, де шляхом продажу дешевих за місцевими стандартами квитків вдалося зібрати на стадіоні досить велику глядацьку аудиторію. Щоправда, уболівальники «Бейтара» були одразу ж розчаровані. Донецький «Шахтар» на першій же хвилині відкрив рахунок у грі, а згодом на класі довів зустріч до розгромної перемоги 3:0. Фінальний свисток російського арбітра пролунав вже серед майже порожніх трибун. Незадоволені місцеві глядачі достроково пішли зі стадіону, залишивши команди мерзнути на полі до закінчення гри. Так, саме мерзнути, бо температура плюс чотири вважається для Ізраїлю майже морозною.

Наступного дня у Тель-Авіві було тепліше. Зате на місцевому стадіоні гарячих пристрастей не відчувалося. На гру «Динамо» — «Спартак» під яку було підлаштовано урочисте відкриття турніру, проти очікування, прийшло дуже мало глядачів. Фактично на трибунах були лише ностальгуючі емігранти, в основному, з України. Для решти ізраїльтян гра між українською та російською командами інтересу не становила.

Як виявилося пізніше, особливого інтересу до цієї гри не було і в московської команди, яка напрочуд погано підготувалася до двобою із колись найбільш принциповим своїм суперником. Якщо динамівці на очах нового тренера ледь не вистрибували із трусів від бажання зіграти найкраще, то спартаківці чи то не могли, чи то не хотіли грати на високих швидкостях. Як наслідок, «Динамо» обіграло практично «стоячий» «Спартак» із тим самим рахунком 3:0, підтримавши переможний почин «Шахтаря».

Коли так піде далі, то ми цілком зможемо побачити 31 січня «український» фінал Кубка Першого каналу, який, як здається, не дуже влаштує організаторів турніру. Хоча, не виключено, що все іще зміниться, і команди ЦСКА та «Црвена Звєзда» зможуть зупинити переможну ходу українських клубів.

У будь-якому випадку, вже тепер зрозуміло, що організувати футбольний ажіотаж в Ізраїлі за допомогою турніру на Кубок Першого каналу вже не вдасться. Ні тепер, ні наступного року. Аби спробувати зібрати на ізраїльських стадіонах повні трибуни організаторам знову доведеться щось вигадувати. І невідомо, чи принесе це успіх. Нам же залишається лише дякувати ізраїльському турніру за те, що ми вже у січні можемо бачити на полі у основних складах дві провідні команди України останніх років, які виборюють перемоги на міжнародному рівні. До європейських кубків дорога далека, а приз турніру в Ізраїлі майже поруч! Краще такий міжнародний престиж, ніж ніякого. Чи не так?

Кубок першого каналу. Перший тур.

«Бейтар» (Єрусалим) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:3

«Динамо»(Київ) — «Спартак» (Москва) — 3:0

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати