Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відчути книгу

Поезії Ліни Костенко представлено у форматі аудіо- та CD-дисків для дітей з вадами зору
05 квітня, 00:00
ВІРШІ ДЛЯ ГОСТЕЙ

Позавчора в гості до дітей Київського інтернату №5 завітали відомі діячі спорту, культури та мистецтва. Вони прийшли до незрячих дітей та дітей з вадами зору з особливими подарунками. Акція відбулася завдяки Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання разом із зірками театру та шоу-бізнесу, які приєднались до Всеукраїнського соціального благодійного проекту «Відчути книгу».

Соціальна аудіокнига «Відчути книгу» організовувалась з метою запису та поширення спеціальних аудіокнижок для незрячих дітей та дітей з вадами зору. Денис Силантьєв, чемпіон світу з плавання, автор проекту «Відчути книгу», сказав: «Мій фонд займається тим, що популяризує спорт і здоровий спосіб життя. Із часом ми почали розширювати свої можливості та розвивати дітей не тільки фізично, а й духовно. Наша мета — надати дітям з вадами зору та незрячим дітям можливість самостійно вивчати українську літературу за допомогою аудіокнижок, в контексті яких було начитано легендарні твори видатної української поетеси Ліни Костенко, Оксани Сайко та Мар’яни Савки».

Цю акцію підтримали: Богдан Бенюк, Остап Ступка, Оксана Байрак, Володимир Горянський, Ольга Сумська, Рима Зюбіна, Соломія Вітвіцька та інші, всі працювали безкоштовно. До речі, Силантьєв сам також озвучував вірші; він розказав, що після киян подарунок отримають всі 35 будинків для дітей з вадами зору, які є в України, а це аудіоплеєра, аудіосистеми та CD диски із цими творами.

Цікаво, що українських акторів учні спецшколи розрізняють по голосах. За словами викладачів інтернату, в них вже зібралася чимала аудіотека, її часто поповнюють спонсори, а от необхідних для навчання книжок, надрукованих шрифтом Брайля, до шкільної бібліотеки не надходило останні кілька років, і це проблема, яку потрібно вирішити.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати