Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Володимир. Княжий і королівський...»

Новий випуск «Маршруту №1» розповідає про 1030-річне місто і «проектує» туристичний бум
15 травня, 18:21

«...Я вже не раз говорила, що Володимир — це не районний центр, а друга столиця Київської Русі. Але для мене він — і Волині столиця. Є адміністративний центр — Луцьк, а є і духовна столиця. Це Володимир. Володимирська держава, Лодимерія, має велику історію. Не до кінця прочитану всіма і передуману. Я постійно підкреслюю: історію треба не стільки переписувати, скільки спочатку передумувати. Особливо в нашому випадку. Адже Володимир став Волинським уже в складі Російської імперії, для розрізнення з Володимиром-на-Клязьмі (заснованим уже Мономаховичами). Але наш Володимир названий на честь Володимира Хрестителя, і дуже цінним є те, про що всім розповідають у Зимненському монастирі: там зберігається ікона, якою князь Володимир вінчався з візантійсько-грецькою царівною Анною. Потім Володимир став і королівським містом, адже Данило був королем Холма, Волині і Галича...» — пише у своїй колонці головний редактор Лариса ІВШИНА. Саме з таким баченням цього міста на заході України креативна команда створила новий глянець.

«У Володимир закохуєшся швидко, раз — і на все життя», — переконує міський голова Володимира-Волинського Петро САГАНЮК. І це не дивно, адже в місті — величне зібрання храмів з унікальною та величною «князівською» історією, про яку «Маршруту №1» розповів відомий місцевий екскурсовод Богдан Янович. А неподалік — славнозвісний Зимненський монастир, обитель, яка свого часу була зимовою резиденцією князя Володимира. На Володимирщині, в Устилузі, розташований і єдиний у світі музей Ігоря Стравинського (до речі, на сайті «Україна Incognita» http://incognita.day.kiev.ua є віртуальний екскурсія цим музеєм). «Маршрут №1» відкриває сторінки фестивального, театрального, «смачного» Володимира. А ще — показує його «обличчя» столітньої давнини і «проектує» його туристичний бум у майбутньому.

Зацікавилися? Замовляйте «Маршрут №1. Володимир» у магазині на сайті «Дня» або за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23. Дочекайтеся п’ятниці, щоб придбати його в кіоску преси свого міста або на урочистому відкритті фотовиставки «Дня» в Луцьку (бібліотека СНУ імені Лесі Українки, вул. Винниченка, 30А).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати