Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За півтора місяця – понад 4 тисячі

вибухонебезпечних предметів знешкодили українські піротехніки
15 лютого, 11:27

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Загалом з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 848 виїздів, під час яких вилучили та знешкодили 4 104 вибухонебезпечні предмети, зокрема дві авіаційні бомби. Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни, повідомляє www.kmu.gov.ua.

Так, днями на території Донецької області були вилучені та знешкоджені шість боєприпасів. Також 13 лютого піротехнічні розрахунки ДСНС перевірили 0,39 га місцевості у Новоайдарському, Станично-Луганському, Попаснянському та Старобільському районах Луганської області. За добу піротехніки виявили та вилучили п’ять вибухонебезпечних предметів.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: виявивши вибухонебезпечні предмети, не торкайтеся до них і одразу ж телефонуйте на «101» чи «102». «Наголошуємо, підозрілий предмет категорично забороняється: пересувати; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання», — попереджають надзвичайники.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати