Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Знизити аварійність утричі

В Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху
10 листопада, 18:25

До 15 листопада в Україні триватиме Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. До нього долучилися 320 міст і містечок України, днями презентувавши свої плани проведення навчально-просвітницьких заходів для дітей та дорослих.

Згідно з офіційними даними, до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який із 2015 року проходить щороку двічі — навесні та восени, долучаються близько 20 мільйонів українців. На жаль, поки результатів практично не видно.

«За підрахунками Світового банку, Україна щороку втрачає близько п’яти мільярдів доларів через ДТП. Так, у 2015 році від ДПТ в Україні загинуло 3,9 тисяч людей, травмовано 31,5 тисяч. У 2019 році — 3,5 тисяч загиблих, травмованих 35 тисяч. У 2020 році вже маємо 2,9 тисяч загиблих, — розповів директор Київської міжрегіональної філії ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України Юрій ЧОРНИЙ. — Немає причин говорити про покращення ситуації.  До вирішення проблеми треба підходити комплексно — дбати про стан доріг, культуру на дорогах та про знання правил дорожнього руху. Якщо ми не робитимемо щодня щось для покращення ситуації, то нас чекають великі проблеми».

Він повідомив, що 21 жовтня 2020 року уряд затвердив нову стратегію підвищення безпечності дорожнього руху на період до 2024 року, у розробці якої брали участь усі центральні органи виконавчої влади та представники Євросоюзу. За словами Юрія Чорного, сьогодні пріоритетним завданням уряду є зниження аварійності на 30% до 2024 року. Також кожна область зобов’язана розробити свою програму з підвищення безпеки дорожнього руху.

Експерти наголошують, що для покращення ситуації мають разом спрацювати три фактори: підвищення якості доріг, культура і обізнаність водіїв та культура і обізнаність пішоходів. У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху відбудеться низка тематичних заходів. У них візьмуть участь державні органи влади, освітні заклади, громадські організації, бізнес. Через поширення коронавірусної інфекції більшість заходів пройдуть у форматі онлайн-трансляцій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати