Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

23 вересня, 00:00

Агрохолдинг планує протягом чотирьох-п’яти років реалізувати енергопрограму вартістю понад 130 мільйонів дол.

«Миронівський хлібопродукт» (МХП) має намір реалізувати енергетичну програму на своїх підприємствах вартістю понад 130 мільйонів дол., повідомив керівник програми Олександр Домбровський. Програма передбачає впровадження протягом наступних чотирьох-п’яти років близько десяти енергопроектів, включаючи будівництво комплексів із виробництва біогазу, видобутку геліоелектроенергії, а також переробки відходів з елеваторів, соломи й органічного сміття. За його словами, вона дозволить МХП виробляти близько 220 мільйонів кубічних метрів біогазу на рік. Цей газ може бути використаний для виробництва 55 МВт електроенергії, 60 МВт теплової енергії, а також дозволить скоротити викиди вуглекислого газу на понад 1,2 тонни на рік. Паралельно програма передбачає організацію виробництва органічних мінеральних добрив (близько 500 тисяч тонн продукції на рік). Першим проектом в рамках програми стане, за словами Домбровського, будівництво комплексу з виробництва біогазу на базі птахокомплексу «Ориль-Лідер» в Дніпропетровській області вартістю близько 13 мільйонів дол. Другий проект може бути запущений на птахокомплексі «Дружба Народів Нова» в Криму, після чого реалізовуватимуться аналогічні проекти на Миронівській птахофабриці в Каневі та Ладижинській птахофабриці, повідомляє Наталія БІЛОУСОВА, «День».

Туркменистан запустив побудовану спільно з українським підприємством компресорну станцію

Офіційний запуск дожимної компресорної станції (ДКС) «Хазар», яку спільно з державним концерном «Туркменнафта» побудувало ПАТ «Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе», відбувся в Туркменистані. Як повідомила прес-служба Сумського НВО, в рамках контракту сумські машинобудівники спроектували, виготовили і змонтували на станції три турбокомпресорні агрегати (два діючих і один резервний) потужністю 16 МВт кожен, а також необхідне загальностанційне устаткування. Керування станцією здійснюється дистанційно — з операторної зали, де застосовано новітнє програмне забезпечення. У прес-релізі нагадується, що ДКС «Хазар» має найважливіше значення для Туркменистану — вона призначена для збору попутного нафтового газу з родовищ морського шельфу і прибережної зони, який раніше просто спалювався на факелах. Введення в експлуатацію ДКС «Хазар» дозволить перекачувати до двох мільярдів кубометрів газу на рік.

Виробник свинини за 7,2 мільйона гривень запустив лінію з підготовки комбікормів із сої

Компанія «АПК-Інвест» (Донецька обл.), один із найбільших виробників свинини в Україні, в рамках стратегії на вертикальну інтеграцію ввела в експлуатацію на комбікормовому заводі лінію екструдування повножирової сої вартістю 7,2 мільйона гривень. Як йдеться в повідомленні компанії, установка швейцарської фірми Buhler потужністю дві тонни на годину оптимізує витрати компанії за рахунок самостійної переробки сої, що дозволяє не залежати від постачальників соєвої макухи. Проектна потужність комбікормового заводу «АПК-Інвест» — 200 тисяч тонн на рік. На повну потужність завод планується вивести до 2015 року, коли тваринницький комплекс компанії збільшиться до 600 тисяч голів свиней на рік. Соєвий екструдат є однією із складових у рецептурі комбікормів для свиней і повноцінно замінює соєву макуху при вищих показниках засвоєння поживних речовин.

На закупівлю бурової установки для «Чорноморнафтогазу» претендують три європейські компанії

Учора в НАК «Нафтогаз України» оприлюднено пропозиції учасників закупівлі самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) для ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз». Конкурсні пропозиції надано трьома учасниками закупівлі, а саме: Highway Investment Processing LLP (Великобританія), акціонерним товариством RIGAS KUGU BUVETAVA (Латвія) та компанією DIAFALL Limited (Великобританія). Після оцінювання конкурсних пропозицій учасників членами Комітету з конкурсних торгів замовника закупівлі, яка проводитиметься протягом двадцяти робочих днів, буде оголошено компанію-переможця. За допомогою нової СПБУ ДАТ «Чорноморнафтогаз» планує 2013 року розпочати пошуково-розвідувальне буріння на структурі Рифтова — Осетрова (Північно-західна частина шельфу Чорного моря). Придбання ще однієї сучасної бурової установки відбувається в рамках виконання заходів щодо збільшення видобутку вуглеводнів з метою забезпечення потреб національної економіки та зміцнення енергетичної безпеки України, повідомляє Алла ДУБРОВИК, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати