Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афiша

27 січня, 17:12
ФОТО НАДАНО ЛІТЧАСТИНОЮ МОЛОДОГО ТЕАТРУ

ВИСТАВА ТИЖНЯ

«Синій автомобіль» — 3 лютого, Молодий театр (Камерна сцена)

Моновиставу поставив Ігор Славинський. В її основі лежить п’єса популярного сучасного українського драматурга Ярослава Стельмаха, який трагічно загинув 4 серпня 2001 р. в автомобільній катастрофі. Ця вистава — своєрідна сповідь автора про те, як непросто бути творчою людиною, як важко іноді народжуються звичайні слова, з них речення, а з речень — твори, які потім стають книгами, і що інколи «опуси» покриваються пилом на бібліотечних полицях... Життя письменника — тяжкий «віз», але водночас це дуже цікаве життя. Усі складності характеру творчої особистості феєрично на сцені демонструє популярний актор, зірка Молодого театру Олексій Вертинський, який грає роль персонажа на ім’я «А». У музичному оформленні постановки лунають композиції відомого композитора Ендрю Ллойда Вебера.


ВИСТАВКА ТИЖНЯ

Графіка Олександра Данченко — галерея «Мистець»


«ІВАН БОГУН», 1962 р. ОФОРТ

1 лютого відкриється ювілейна виставка видатного художника, класика української графіки та активного учасника руху шестидесятників Олександра Григоровича Данченка (1926—1993). Його роботи зберігаються в усіх великих художніх музеях України, музеях Росії та США, численних приватних збірках світу. Зі станкових робіт найвідоміші дві серії його офортів — «Визвольна війна українського народу проти польської шляхти 1648—1654 рр.» (1954) і «Народні герої України» (1961—1962). Особливо плідно майстер працював у жанрі книжкової графіки, а оформлені ним книги щоразу ставали подією художнього життя України. До них належать, зокрема, «Козацькому роду нема переводу» О. Ільченка, «Енеїда» І. Котляревського, «Кобзар» Т. Шевченка та ін. Виставка триватиме до 9 лютого.


КОНЦЕРТ ТИЖНЯ

«Музика на ім’я Енніо Морріконе» — 6 лютого, Український дім


ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Національний духовий оркестр України підготував програму, яка присвячена творчості видатного італійського сучасного композитора. Програма концерту «Музика на ім’я Енніо Морріконе» (диригент Михайло Мороз) складена з найвідоміших творів маестро, зокрема музики до кінофільмів: «Недоторканні», «Місія», «Хороший, поганий, злий», «Приходь одного вечора повечеряти», «За жменю динаміту», «На декілька доларів більше», «Професіонал», «Одного разу в Америці», «Легенда про піаніста» й ін. Всього Морріконе написав музику до понад 400 картин. Композитор пише не тільки для кіно. Він автор камерної та інструментальної музики, часто сам диригує оркестром, багато гастролює по Європі. Нагадаємо, в листопаді 2013-го маестро з великим успіхом виступав у Києві (Палац «Україна») з ювілейним концертом, який було присвячено його 85-річчю, і сам стояв за диригентським пультом, віртуозно виконуючи свої мелодії, які нині є класичними, а також джазові та рок-н-рольні мотиви.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати