Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

05 жовтня, 16:41
ФОТО З САЙТА KINO-TEATR.UA

ФІЛЬМ ТИЖНЯ

«Микита Кожум’яка»  — з 13 жовтня в українському прокаті

Це перший український анімаційний повнометражний фільм, зроблений у форматі 3D. «Микита Кожум’яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум’яки, який переміг останнього Змія. У новій стрічці  головним героєм історії  є його 12-річний син Микита, який не володіє дивовижною фізичною силою батька, але  завдяки силі характеру зможе  перемогти Змія і врятувати світ. Микиту і його нових друзів чекає багато смішних і динамічних пригод. Це дивовижна казка із захоплюючим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу, і про те, що справжнє геройство не в фізичній силі, а в силі духу.

Фільм зняв режисер Манук Депоян за мотивами книги Антона Сіянікі «Микита Кожум’яка».


КОНЦЕРТ ТИЖНЯ

«Віденські класики» — 12 жовтня, Львівська обласна філармонія


ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ КОНЦЕРТУ

Вечір розпочнеться симфонією Моцарта «Haffner», диригуватиме Максиміліан Кендлінгер. Також в програмі концерту звучатимуть твори — симфонія Eroica Людвіґа ван Бетховена та Концерт для віолончелі з оркестром  №1 Unser Vater Маттіаса  Кендлінгера, диригуватиме  Маттіас Кендлінгер. Соліст концерту — всесвітньовідомий австрійський віолончеліст Фрідріх Кляйнгапль.

Австрійський імпресаріо, композитор та диригент  Маттіас Георг Кендлінгер заснував симфонічний оркестр K&K Philharmoniker в 2002 р., основний склад якого нараховує понад 60 музикантів, згодом заснував K&K Opernchor (сучасна назва — Український національний хор (Львів), австрійський K&K Ballett, симфонічний оркестр K&K Symphoniker, а також  музичний фестиваль Tiroler Beethoven Tage.

Фрідріх Кляйнгапль — австрійський віолончеліст з бельгійським корінням  багато гастролює по світу. З 2008 р. він грає на віолончелі відомого майстра Джованні Батиста Гваданіні Piacenza 1743 ex von Zweygberg з колекції рідкісних інструментів національного банку Австрії.


ВИСТАВКА ТИЖНЯ

«ВОЛОДИМИР ХАРАКОЗ. Живопис» — Галерея «АВС-арт» (Київ)


ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ГАЛЕРЕЄЮ «АВС-АРТ»

Маріупольський художник Володимир Харакоз, який має грецьке коріння, представив у столиці добірку своїх фігуративних робіт, написаних за останній період. Нагадаємо, у минулому році кияни вже мали можливість познайомилися з абстракціями автора, котрий відомий як живописець та  графік.  Натюрморти, архітектурні пейзажі, натюрморти на тлі пейзажів у творчості майстра відзначаються особливою ритмікою й архітектонікою, витонченим ліричним звучанням, тон якому задають свіжий вітер і південне сонце. «За містом — сад», «Романтика мандрів», «Подих моря», «З любов’ю. Крит», «Кафе в Будві», — вже самі назви робіт наче запрошують глядача в ідеальну мандрівку слідом за автором, полишивши рутинне коло й повсякденність із її стереотипами. Живописні маршрути Володимира Харакоза пролягли від Чорного моря до Адріатики, від Фінської затоки й аж до Середземномор’я. На полотнах — ніби моментальні відбитки вражень, проте чітко вибудовані композиційно.

«Я тяжію до традиційної живописної мови, до ясності, точності, до чогось від античного спадку, що впорядковує світ відповідно до людського модуля, де переважає екзистенційно-моральний критерій», підкреслює художник.

Виставку можна побачити до 22 жовтня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати