Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Американський «Тигр» для українського режисера

Бред Пітт і Даррен Аронофскі продюсуватимуть голівудський дебют Мирослава Слабошпицького
25 жовтня, 12:46
МИРОСЛАВ СЛАБОШПИЦЬКИЙ І ДАРРЕН АРОНФСКІ

Як повідомляє в ексклюзивному матеріалі впливове міжнародне кіновидання Variety, Мирослав Слабошпицький, автор найтитулованішого українського фільму «Плем’я»,  екранізуватиме книгу канадського письменника Джона Вейлланта «Тигр: правдива історія помсти й порятунку».

Вейллант відомий як автор, який фокусується на екологічній проблематиці, поєднуючи її з мотивами насильства й злочинності. «Тигр…” є його найуспішнішою роботою: документальним бестселером, заснованим на реальних подіях, що трапились на початку 1990-х у Приморському краї Росії. Згідно з сюжетом,  людська діяльність починає загрожувати ареалу існування амурських тигрів – і тоді один з цих хижаків починає полювати на людей. Головним героєм стає місцевий єгер, котрий має зупинити людожера, й уся історія обертається на смертельне протистояння, в якому перемогти може тільки один.

Книга Вейланта здобула чимало міжнародних нагород. Ідея екранізувати її з’явилася ще в 2010 році. Спочатку передбачалося, що режисером буде Даррен Аронофскі, що здобув культовий статус такими стрічками, як “Реквієм за мрією”, “Чорний лебідь”, “Рестлер” і “Мама!”, а головну роль зіграє Бред Пітт. Проте, зрештою, обидва вирішили обмежитись продюсуванням і запросили в проект Слабошпицького.

Це буде перший повністю американський фільм українського режисера. Дистрибуцією й фінансуванням займеться компанія Focus Features, що є підрозділом однією з найпотужніших кінокорпорацій Голівуду – Universal Pictures, проте спеціалізується виробництві й прокаті стрічок незалежних режисерів, таких як Пол Томас Андерсон, Софія Коппола, Спайк Лі. Продукція  “Фокусу” неодноразово здобувала “Оскара”, “Золотий глобус” та інші престижні нагороди. Серед найвідоміших картин студії, зокрема – “Бути Джоном Малковичем” (1999), “Трафік” (2000), “Піаніст” (2002), “Труднощі перекладу” (2003), “Вічне сяйво чистого розуму” (2004), “Горбата гора” (2005), “Після прочитання спалити” (2008), “Харві Мілк” (2008), “Кораліна в світі кошмарів” (2009), “Дітки в порядку” (2010), “Королівство повного місяця” (2012), “Далласький клуб покупців” (2013), “П'ятдесят відтінків сірого” (2015). Бюджет “Тигру” і акторський склад поки не розголошуються, але стандартний кошторис “Фокусу” зазвичай коливається від 10 до 30 мільйонів доларів. 

Важливо підкреслити, що новина про цей проект з’явилася незабаром після повідомлення про остаточне розірвання угоди між Держкіном і продюсерами проекту “Люксембург”, який мав стати другою повнометражною роботою Слабошпицького. Вочевидь, один з наших провідних режисерів випадає з української кіноіндустрії на найближчі кілька років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати