Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Напередодні Різдва

Олег Скрипка + НАОНІ: рок, диско і етно
06 січня, 16:14
ФОТО З САЙТА KRAINAMRIY.COM

6 січня в столичному клубі Freedom Event Hall відбудеться великий сольний концерт лідера гурту «Воплі Відоплясова» Олега Скрипки, який виступить у супроводі віртуозів фольку  - НАОНІ- оркестра.

Треба зазначити, що музиканти НАОНІ (Національного академічного оркестру народних інструментів України)  під орудою Віктора Гуцала можуть гріте все – фольк,  світову і українську класику, рок, джаз, диско,  естрадну музику! Репертуарне розмаїття цього прославленого колективу, який у наступному році буде відмічати своє 50-ліття, вражає оригінальним звуковим колоритом, неповторними тембрами національних інструментів ( в оркестрі грають на чотирьох десятках бандур, кобз, цимбалах, баросолях, зозульках, дримбах, сурмах, козацьких трубах, рожках, свірельках  та інших інструментах). Ансамблева злагодженість, самобутня майстерність причаровують слухачів і артистів, які вважають за честь виступати разом із цим уславленим не лише в нашій країні, а й за кордоном колективом.

На вечорі напередодні Різдва лунатимуть оркестрові  інтерпретації хітів фронтмена гурту «ВВ», а також відомі українські народні пісні. За словами Олега Скрипки, цей своєрідний музичний синтез додасть унікальності звучання відомих композиціям («Очі чорнії»,  « Щедрик»), додасть їм вишуканого шарму та музичної енергії. А популярні пісні  «Весна» і «Країна Мрій» заграють новими відтінками у розкішному оркестровому аранжуванні.

До речі, це вже не перший спільний виступ Олега Скрипки  разом із НАОМІ   і завжди концерти відбуваються з аншлагами. Рок-музикант і співак осучаснив автентичні українські забави модним стилем диско, збагатив їх мотивами національного та світового етно.

Нагадаємо, на початку грудня О. Скрипка і гурт «ВВ» представили прем‘єру  відео на пісню “Марш Нової Армії”, яку  презентували  з нагоди Дня Збройних Сил України і присвятили її героям, що нині захищають Батьківщину і вже є частиною нового війська України!

- Перебуваючи на фронті з концертами, я познайомився із солдатом-добровольцем А.Пастернаком. Ми вшановували пам’ять воїнів, загиблих напередодні від ворожого мінометного вогню. І тоді народилася ідея пісні – маршу української армії. Причому – не звичайного урочистого маршу, який усі звикли чути на військових парадах. Ідеться про гімн українських героїв. Які вистояли в Іловайську, Дебальцевому, Пісках, Авдіївці, інших містах і селищах Донбасу. Яких навіть ворог назвав «кіборгами» за крицеву стійкість, виявлену  у Донецькому аеропорті,  – розказав  історією створення маршу Олег Скрипка.

До запису аудіоверсії маршу О. Скрипка долучив своїх  колег українських рок-музикантів, зокрема, Тараса Чубая, Сергія Фоменка, Івана Леньо, Сергія Жадана, Тараса Компаніченка, Сашка Положинського, Олега Михайлюту (Фагота), Сергія Танчинця, Сергія Василюка та Юрія Журавля.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати