Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Образотворча Шевченкіана»

28 лютого, 11:42

Так називається виставка, яка відкрилась у Донецькому обласному художньому музеї, що  присвячена  200-річчю від дня народження Кобзаря. До уваги відвідувачів — понад 100 творів живопису, графіки, скульптури 57 відомих українських митців. Серед живописців є полотна Миколи Глущенка, Карпа Трохименка, Георгія Меліхова, Юрія Зорка. Картини відображають не тільки епізоди життя Кобзаря, а й деякі сюжети відомих творів Тараса Шевченка.

Графіку у виставці представляють твори Михайла Дерегуса, Василя Касіяна та інших. Графічні роботи становлять значну частину експозиції, і це цілком виправдано. Як відомо, сам Кобзар проявив себе новатором у цьому виді творчості, а Петербурзька академія мистецтв визнала його першим офортистом у Росії.

Серед відвідувачів музею — дуже багато молодих облич, що свідчить про дедалі більший інтерес до творчості славетного українця. «Це не випадково, — наголошує заступник керівника донецької обласної організації «Просвіта» Марія ОЛІЙНИК. — Прочитайте будь-який вірш Шевченка та переконайтеся, наскільки влучно він характеризує ситуацію в Україні. Йдеться не тільки про політику, а й відносини в суспільстві на побутовому рівні».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати