Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Слухаймо і вчімося

У Києві триває III Фестиваль сучасної музики Kyiv Contemporary Music Days
14 грудня, 11:29
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Це свято музики триватиме до 17 грудня. На концертах виступають музиканти з Німеччини, Польщі, Італії, Японії, Швейцарії та України. Фестиваль охоплює три локації: Ґете-Інститут, галерея Art Ukraine та «Мистецький Арсенал».

— У київського слухача вже сформувався запит на сучасну академічну музику. Він готовий зануритися в цей світ, — розповів gazeta.ua організатор Kyiv Contemporary Music Days Альберт САПРИКІН. — Традиційно звучать твори найвизначніших світових композиторів ХХ — ХХІ ст., зокрема Джачінто Шелсі, Вітольда Лютославського, Тору Такеміцу та ін. 15 грудня в «Мистецькому Арсеналі» відбудеться концерт солістів ансамблю сучасної академії у Франкфурті. Скрипалька Джунія Макіно, флейтистка Юрі Матцудзакі з Японії та польський віолончеліст Мілош Дроґовскі виконають твори німецького композитора ХХ ст. Берна Алоїса Ціммермана. 16 грудня Джунія Макіно та Мілош Дроґовскі представлять твори для скрипки й віолончелі швейцарського і французького композиторів Хайнца Холіґєра та Філіппа Юреля. У суботу молодий і дуже талановитий піаніст (лауреат 20-ти міжнародних конкурсів), соліст Національної філармонії України Антоній Баришевський (на фото), який зіграє твори для фортепіано американського композитора Джона Кейджа. Концерт відбудеться в Ґете-Інституті.

Нагадаємо, Kyiv Contemporary Music Days здійснює не лише мистецьку, а й освітню місію, тож у програму фесту включені ще лекції та майстер-класи музикантів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати