Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вишукана класика

16 січня Київський камерний оркестр під орудою головного диригента Наталії Пономарчук виконуватиме твори Вольфганга Амадея Моцарта
13 січня, 10:09

Концерт транслюватиметься з Національної філармонії України онлайн.  Пролунають  серенади та чотири дивертисменти класика.

Наталія Пономарчук  — потужна, харизматична, яскрава, талановита жінка-диригент в українській симфонічній музиці. Нині вона входить до числа найбільш затребуваних оркестрових диригентів в Україні. До пандемії коронавірусу маестро багато гастролювала з найбільшими симфонічними оркестрами країни. Протягом багатьох років Наталія Борисівна  успішно співпрацює з такими колективами, як Національний одеський філармонічний оркестр,  Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії та інші. Кожний концерт диригенти ніколи не залишає байдужими меломанів.

Про твори, які виконуватимуться музикантами розповіла Ілона ТАМІЛІНА, прес-секретарка Національної філармонії: «Відомо, що від 1769-го Моцарт був придворним капельмейстером у Зальцбурзі. Офіційна служба Моцарта значно обмежувала його. Так, він мав писати лише духовну та розважальну музику, зокрема, дивертисменти та серенади. На початку 1772-го, невдовзі після повернення із чергової італійської подорожі, Моцарт створив три дивертисменти для струнних інструментів, які ще відомі як Зальцбурзькі симфонії. Саме вони й звучатимуть у виконанні Київського камерного оркестру цього вечора».

Доступ до онлайн трансляції: https://bit.ly/2WSGUQq

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати