Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Земляки видали фотоальбом про генія сучасності Івана Марчука

27 червня, 12:08
ФОТО ОЛЕГА СНІТОВСЬКОГО З АЛЬБОМУ «Я — СЕРЕД ВАС...»

Фотоальбом «Я — серед вас... Іван Марчук і Тернопільщина» представили у неділю в картинній галереї Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України. Книжка нещодавно вийшла у видавництві «Терно-Граф» за сприяння благодійного фонду «Галичина-Волинь», накладом півтисячі примірників. У ній — понад 450 світлин, поданих окремими розділами.

Іван Марчук, який узяв участь у презентації, наголосив: «Усі матеріали, зібрані в альбомі, свідчать про те, що я — з вами». Найбільше фотографій надали автори видання — громадський діяч, колишній директор Державного архіву області, голова товариства «Меморіал» Богдан Хаварівський і фотокореспондент Укрінформу в Тернопільській області Олег Снітовський. Також в альбомі —фотоматеріали Івана Пшоняка, Петра Стецюка, Юрія Кожія, Ігоря Крочака, Івана Лобуня, Устима Хаварівського, Дениса Захарчука, з родинного архіву Івана Марчука, з фонду обласного краєзнавчого музею, шкільного музею художника у Москалівці Лановецького району, репродукції картин. У виданні вміщені й статті з періодики, окремі тексти з книжки Олександра Климчука «Я єсмь... Іван Марчук». «Ми намагалися показати різнопланового Марчука, а не застиглого у славі художника», — розповів Олег Снітовський. За словами Богдана Хаварівського, який є давнім приятелем генія світу, в фотоальбомі помістилося лише чверть зібраних матеріалів, тож є думка видати ще й другий.

Протягом декількох тижнів тернопільці й гості міста в художній галереї можуть переглянути фотовиставку Олега Снітовського, присвячену народному генію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати