Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обама спробує себе в ролі редактора ЗМI

Президент Сполучених Штатів Америки погодився випустити номер про вплив IT-технологій на політику
02 вересня, 11:02
ФОТО РЕЙТЕР

Президент США Барак Обама стане редактором американського журналу Wired, повідомляє сайт ЗМІ. Раніше у цьому статусі для окремих номерів виступали режисер Джей Абрамс — про магію, загадки і головоломки, Білл Гейтс — про рішення глобальних світових проблем, кінорежисер і сценарист Крістофер Нолан — про простір, час і багато вимірність, і, зовсім нещодавно, — тенісистка Серена Вільямс — про рівність у цифрову епоху.

«Коли батьки-засновники писали Декларацію незалежності і Конституцію, вони були у передніх рядах філософії Просвітництва, — пояснює головний редактор журналу Скотт Дадіч. — Франклін говорив про такі божевільні речі для свого часу, як електрика і комунікаційні мережі. Пейн відмовився від авторських прав на здоровий глузд, щоб ідеї могли отримати більш широке розповсюдження. Джефферсон радикально переосмислив дизайн і землекористування. А ми зрозуміли, що ідеї того, як сучасні технології можуть впливати на політичне керівництво, зараз є майбутнім. І хто краще допоможе нам їх осягнути, ніж президент Обама?».

Отже, Барак Обама буде редактором листопадового номеру і зосередиться на труднощах, які людству необхідно подолати, щоб рухатися далі. Це буде перший випадок, коли запрошеним редактором журналу стане чинний президент, наголошує Wired.

Крім того, повідомляється, що 13 жовтня Білий дім проведе спеціальну конференцію, що присвячена тій же темі листопадового номеру. Нагадаємо, Барака Обаму називають президентом США, якому вдалося перемогти на виборах не в останню чергу завдяки активній присутності в соціальних мережах, докорінно змінити роботу із ЗМІ і поставити у пріоритет інтернет-медіа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати