Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Оновлений Royal Drury Lane

Відвідування цього лондонського театру — традиція британських королівських осіб
30 липня, 12:53
ФОТО REUTERS

23 липня британський композитор, автор шістнадцяти мюзиклів, двох тем до кінофільмів та реквієму, лауреат численних нагород, у тому числі «Оскара» і «Греммі», Ендрю Ллойд Веббер після дворічної реставрації знову відкрив свій театр Royal Drury Lane, маючи на меті зберегти історичну пам’ятку відкритою цілий день, а не лише для вистав, повідомив Reuters. Британський принц Чарльз та його дружина Камілла офіційно відкрили театр минулого місяця. Тоді, крім екскурсії театром, їхні королівські високості насолодилися післяобіднім чаєм на терасі театру, сидячи біля статуї знаменитого драматурга, актора, композитора і режисера Ноела Коварда в натуральну величину. Також принц Уельський відкрив пам’ятну дошку на згадку про цей візит, повідомляло видання royalcentral.co.uk. Воно ж і нагадало, що з 1812 року кожен правлячий британський монарх відвідував вистави в театрі.

Для публіки відновлений перший поверх театру відкрився минулої п’ятниці. Театр, відомий як The Lane, може похвалитися оновленим залом, шикарними сходами, баром із шампанським, натхненним римським Пантеоном, цілоденною обідньою зоною, а також коктейль-баром імені фотографа Сесіла Бітона.

Ллойд Веббер придбав театр у 2019 році і разом зі своєю дружиною Мадлен розпочав проєкт реставрації вартістю 60 мільйонів фунтів (82 мільйони доларів), спрямований на вшанування історії будівлі, ідеться в повідомленні. Розташоване в лондонському Ковент-Гардені, це місце описується як «найстаріший театральний об’єкт у світі, що постійно використовується», який діє з XVII століття.

«Завдання відновлення Королівського театру було потрійним. Як відновити (архітектор будівлі Бенджамін Дін Вайат) славні кімнати «фасаду будинку» Вайата, як полагодити залу 1922 року і, по-третє, як зробити цю надзвичайну будівлю різнобічним, жвавим серцем художньої душі Ковент-Гардена», — йдеться у заяві Ллойда Веббера.

«Відновлення Королівського театру, яке об’єднало дві мої великі пристрасті до театру та архітектури, було колосальним завданням, яке надзвичайно ускладнилося пандемією ковіду. Це просто зупинилося б без відданості наших неординарних майстрів і команди, яка втілювала проєкт за часом майже неможливих обставин», — зазначив композитор.

Окрім того, Ллойд Веббер оголосив, що його нова лондонська постановка «Попелюшка» відкриється 18 серпня. Прем’єра мала відбутися раніше, але учасник акторського складу отримав позитивний результат на COVID-19. І через правила щодо самоізоляції решти учасників акторського складу, які всі отримали негативний результат, мюзикл довелося перенести.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати