Скуштувати... фіалку

Серед зимових кучугур так бракує чогось весняного. Тож перенесімось хоча б подумки на мить до Тулузи, де 1 лютого відзначають День фіалок.
Із 1960 року ця тендітна квітка є емблемою Тулузи. Славетну рослину дуже широко використовують у виробництві парфумів, лікерів і навіть солодощів. І саме представники цих галузей 2003 року започаткували День фіалок. Цього дня столиця фіалок запрошує всіх охочих на фестиваль. Головною подією фестивалю вважається конкурс фіалок. Однак, крім цього, там можна помилуватися композиціями з безлічі сортів цієї квітки, скуштувати фіалкові смаколики і взяти участь у тематичних конференціях, на які з’їжджаються «фіалкознавці» та «фіалколюби» з усього світу.
Уявляєте, якою ароматною та яскравою стає Тулуза, коли триває це свято?!