Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Створити краще майбутнє для всіх нас»

Британська королева Єлизавета ІІ виступила перед шотландськими законодавцями напередодні саміту з питань клімату
08 жовтня, 10:59
ФОТО REUTERS

Увага світу буде прикута до Шотландії на саміті з питань клімату наступного місяця, заявила британська королева Єлизавета Друга шотландським законодавцям у суботу, додавши, що вони відіграватимуть важливу роль у покращенні та оздоровленні світу, передає агентство Reuters.

Cаміт з питань клімату COP26 у Шотландії британські чиновники вважають останнім шансом для світових лідерів взяти на себе зобов’язання щодо твердих цілей щодо скорочення викидів на наступне десятиліття та запобігання катастрофічному глобальному потеплінню. «Очі світу будуть спрямовані на Сполучене Королівство — і, зокрема, на Шотландію — коли лідери зберуться разом для вирішення викликів зміни клімату», — цитує британського монарха агентство. Парламент Шотландії відіграє ключову роль, «допомагаючи створити краще, здорове майбутнє для всіх нас та взаємодіяти з людьми, яких вони представляють, особливо з нашою молоддю», додала королева, інформує BBC.

Медіа повідомляють, що під час офіційного відкриття шостої сесії шотландського парламенту до її величності на церемонії приєдналися принц Чарльз і Камілла, герцог і герцогиня Ротсейські. Це був перший раз, коли Єлизавета Друга відвідала церемонію без принца Філіпа, який помер цього року у віці 99 років. «Я вже говорила про мою глибоку і постійну прихильність до цієї чудової країни, і про багато щасливих спогадів, які ми з принцом Філіпом завжди зберігали у нас тут», — сказала вона під час виступу.

Як і під час останнього відкриття у 2016 році, королеву привітала перший міністр Шотландії Нікола Стерджен. Після цього монарх познайомилася з людьми, яких номінували як «місцевих героїв» за їхню роботу в громаді під час пандемії COVID-19.

Британська королева також відвідає заходи COP26. Її родина, включаючи сина принца Чарльза та онука принца Вільяма, вже давно виступають за різноманітні екологічні ініціативи, нагадує Reuters.

Відзначаючи людей, які зробили «надзвичайний внесок» під час пандемії, королева звернула увагу на «незліченну кількість прикладів стійкості та доброї волі», які змінили ситуацію на краще.

Відповідаючи на промову королеви, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен висловила від парламенту «глибоке співчуття і спільне горе у зв’язку з вашою втратою» і подякувала їй за те, що вона «непохитний друг нашого парламенту з часу його заснування в 1999 році». Пані Стерджен продовжила: «У міру боротьби з бурею глобальної пандемії більша кількість людей, напевно, відчуває надію та прагнення до змін, ніж будь-коли в нашій недавній історії. Це надає цьому Парламенту значну відповідальність та історичну можливість».

На фото: Королева Великої Британії Єлизавета Друга виступає з промовою з нагоди офіційного початку шостої сесії шотландського парламенту в Единбурзі, Шотландія, Великобританія, 2 жовтня 2021 р.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати