Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

А ти читаєш українською?

У соцмережах набирає популярності флешмоб #readUA. У «топах» — «Корона або Спадщина Королівства Руського»
23 листопада, 13:35
Фото Артема СЛІПАЧУКА, "День"

«Книга - це сьогодні захист і зброя, що робить нас сильнішими», - такими словами розпочала свій допис директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська. Вона, як і кілька сотень інших відомих людей, приєдналася до ініціативи Українського інституту книги. Для поширення ідеї книголюбів у Facebook необхідно зробити допис про останню прочитану книгу українського видавництва, сфотографувати та поділитися враженням про неї. Приємно, що книжкова новинка «Дня» «Корона або Спадщина Королівства Руського» займає «топове» місце в особистих рейтингах багатьох учасників флешмобу.

Так, Ірина Ключковська пише: «Читаю-перечитую книгу від газети «День» «Корона або Спадщина Королівства Руського», яка є моєю настільною. Бракує нам усім історичних знань. Читала, що книгу вже перевидають вдруге. Це не може не тішити, якщо в суспільстві є потреба читати інтелектуальну літературу». «І, звичайно, ні дня без «Дня», який є моїм університетом вже багато років», - підкреслила вона. Також пані Ірина згадала «Інтернат» Сергія Жадана, «Світова гібридна війна: український фронт» Володимира Горбуліна і поетичний світ Василя Голобородько, Олега Лишеги, Артура Сіренка, Андрія Содомори.

Головний редактор Інформаційного агентства «Західна інформаційна корпорація» Тетяна Вергелес також взяла участь у флешмобі і розповіла, що порціями читала «Корону або Спадщина Королівства Руського».

А відома теле- та радіоведуча Галина Бабій ще й написала про свою технологію читання: «Читаю книжки повільно. Тому й мало. Не для укладання переліку. Просто читаю з насолодою, або із сумнівом, а найкращі, як на мене, розділи, абзаци, речення - по кілька разів. Щоб запам’ятати факт, або натішитись вмінням автора красиво комбінувати слова у вислови. І щоразу намагаюсь уявити, яка б до тексту пасувала музика. Тлом, як сусідка в історичному часі. Отак непоспіхом читаю цьогорічний бестселлер з газети «День» «Корона або Спадщина Королівства Руського».

Дописи про те, які українські книжки читають письменники, художники, журналісти, політичні та громадські діячі, можна почитати у Facebook за хештегом ‪#‎ЧитайУкраїнське або #readUA.

Передаємо естафету нашим читачам і, якщо ви цього ще не зробили, поспішайте придбати книгу «Корона або Спадщина Королівства Руського». Замовити новинку можна на сайті «Дня», чекаємо ваших відгуків!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати