Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З поправкою на... недосяжне?

21 серпня, 00:00
Рідко яка пташка, писав класик, долетить до середини Дніпра. Ще рідше херсонці зараховують себе до постійних глядачів місцевого телебачення. Обласна державна телерадіокомпанія виходить на люди на двох каналах — «Інтері» та 9-му. Перший канал серйозний: щодня, крім вихідних, з’являються на голубому екрані «Таврійські новини» та інформаційний «причіп» до них — програма «Плюс 10». Попри відносну оперативність, глядач не поспішає знайомитися із життям області: «З Києва інформують набагато професіональніше, хоча трапляються в місцевих журналістів і свої знахідки».

Дев’ятий канал, крім повторів двічі на день «інтерівських» програм, практикує «Приймальню міської ради», «крутить» серіали, на кшталт «Гваделупе», видає на-гора щоденний «теленарис» «Люди нашого краю». Чому лапки в назві журналу? Та тому, що «теленарис» — це не що інше, як концерт на замовлення: люди «нашого краю» замовляють, люди «їхнього» — виконують...

Є, звичайно, в телевізійників знахідки. Але їх підступно замовчують невдячні респонденти. Перегорнув підшивку незалежної газети «Майдан Свободи», яка щономера вміщує опитування телеглядачів. Лише одна згадка про місцевих: «Передача «Гітара по колу» робиться непрофесійно».

Заступник генерального директора облтелерадіокомпанії Валерій Долина каже: «Опитування серед глядачів проводимо. Але чисто для внутрішнього користування. Ураховуємо в роботі, шукаємо шляхи до сердець...»

Обізнані люди кажуть, що на рівень телепрограм телебачення впливає кадрова політика керівництва. Може, й так. Але мені, телеглядачеві, що до тієї «кадрової кухні»?

Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати