Перейти до основного вмісту

Поганий той працівник, який випиває лише час від часу

25 грудня, 00:00

Робітники, що п’ють коли-не-коли, зменшують ефективність роботи американських компаній набагато більше, ніж затяті алкоголіки, стверджується в дослідженні «Вплив алкоголю на роботу», проведеному інститутом досліджень і трудового навчання «Джей Ес Ай». За повідомленням Франс-Прес, 59 відсотків порушень, що впливають на показники роботи і пов’язані з вживанням алкоголю, припадає на працівників, які зрідка випивають чи перехиляють кілька келихів під час ленчу.

«21 відсоток робітників заявили, що на їхню продуктивність праці впливає пиятика колег по роботі, включаючи травмування чи наражання на небезпеку, їм доводиться переробляти роботу колег чи працювати за них», — заявив директор «Джей Ес Ай» Томас Маньйон. Він вважає — якщо врахувати «побічний» вплив алкоголю на роботу, стане очевидним, що попередні оцінки втрат, спричинених вживанням спиртного робітниками, були явно заниженими.

Під час дослідження з’ясовано, що, всупереч поширеному стереотипу, в робочий час випиває майже кожен четвертий менеджер і лише 8 відсотків робітників. Керівник дослідження «Алкоголь на робочому місці» Маріанн Лі зазначила, що чотири п’ятих опитаних підтримали ідею перевірки на алкоголь після нещасних випадків чи при наймі на роботу. Половина пристала на пропозицію здійснювати вибіркові перевірки під час роботи.

№248 24.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати